DSK ar putea ajunge din nou dupa gratii. Risca sa fie arestat preventiv intr-un dosar de proxenetism

Dominique Strauss-Kahn

Fostul director al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a fost convocat marti de anchetatori la Lille in dosarul de proxenetism supranumit Carlton si ar urma sa fie plasat in arest preventiv, au anuntat sambata surse apropiate dosarului

El a fost convocat marti, la ora 09.00 (10.00 ora Romaniei) pentru a fi audiat intr-o fosta cazarma a jandarmeriei din Lille, a adaugat aceasta sursa, confirmand o informatie aparuta in cotidianul regional La Voix du Nord.

Fostul ministru socialist poate fi asistat de un avocat in cadrul mentinerii sale in custodia politiei, care poate dura pana la 48 de ore, a precizat o sursa apropiata dosarului. Convocarea a ajuns la sfarsitul saptamanii la domiciliul din Paris al lui Dominique Strauss-Kahn.

Numele fostului favorit in cursa pentru alegerile prezidentiale franceze a fost citat in urma cu mai multe luni in acest dosar de proxenetism si abuz de bunuri sociale care implica oameni de afaceri si politisti. Mai multe persoane au fost inculpate in acest caz.

DSK a cerut in mai multe randuri sa fie audiat, pentru a se putea apara, in acest dosar. El ar putea fi audiat ca martor sau plasat in custodia politiei de anchetatori, avand in vedere elementele impotriva lui din acest dosar.

Citește și
Dominique Strauss-Kahn
DSK cere sa fie audiat. Fostul sef al FMI se considera victima unui "adevarat linsaj mediatic"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Fostul director al FMI si-a exprimat dorinta de a fi audiat inca de la jumatatea lui octombrie, pentru a pune capat a ceea ce el califica drept "insinuari si extrapolari hazardate" si "rau-voitoare". in noiembrie, avocatii sai au denuntat un "veritabil linsaj mediatic".

Dominique Strauss-Kahn ar trebui interogat pe tema petrecerilor la care ar fi participat, in special la Paris si Washington, pentru a se stabili daca femeile care au participat la acestea erau prostituate.

Ar trebui ridicata si problema unor eventuale compensatii pentru aceste seri, organizate in special de unul dintre apropiatii sai, Fabrice Paszkowski, responsabil de o companie de echipamente medicale, si David Roquet, fost director al unei filiale a grupului Eiffage.

Potrivit avocatilor celor doi barbati, inculpati in acest dosar, clientii lor au raspuns deja negativ la aceasta intrebare.

Daca judecatorii care ancheteaza acest dosar apreciaza ca exista acuzatii grave in privinta lui Dominique Strauss-Kahn, care ar putea fi urmarit pentru complicitate la proxenetism si abuz de bunuri sociale.

In timp ce era favorit al Partidului Socialist la alegerile prezidentiale din 2012, Dominique Strauss-Kahn si-a vazut ascensiunea oprita brutal in mai 2011, dupa ce a fost arestat pentru agresarea sexuala a unei cameriste a hotelului Sofitel din New York.

Acuzatiile penale au fost abandonate, dar el va comparea intr-un proces civil in Statele Unite, iar cazul a antrenat o cascada de dezvaluiri cu privire la viata privata a lui DSK, "ahtiat dupa sex" sau "bolnav" in opinia unora, sau "victima" unui complot, potrivit altora. El insusi si-a recunoscut gustul pentru "libertinaj", negand insa orice act de violenta sau ilegal.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
DSK revine in viata publica si face comparatii
DSK revine in viata publica si face comparatii "navale": Euro - o pluta pe cale sa se scufunde

Fostul sef de la FMI, Dominique Strauss Kahn, a revenit in viata publica. Le-a vorbit participantilor la un forum economic din Beijing despre criza, comparand zona euro cu o "pluta care este gata sa se scufunde".

DSK cere sa fie audiat. Fostul sef al FMI se considera victima unui
DSK cere sa fie audiat. Fostul sef al FMI se considera victima unui "adevarat linsaj mediatic"

Dominique Strauss-Kahn a solicitat vineri sa fie "audiat din nou, cat mai rapid posibil", in cadrul unei anchete de proxenetism in Franta, afirmand ca face obiectul unui "adevarat linsaj mediatic", anunta avocatii sai intr-un comunicat, relateaza AFP.

Tristane Banon il acuza din nou pe DSK:
Tristane Banon il acuza din nou pe DSK: "Daca nu aveam noroc, as fi fost violata"

Scriitoarea care l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn ca a atacat-o in 2003 a acordat un interviu televiziunii franceze Canal plus: "Daca nu aveam noroc as fi fost violata".

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.