Dr. Fauci, cel mai bine plătit angajat la stat în SUA. Câștigă mai mult decât președintele

26-01-2021 16:48


Fauci

Doctorul Anthony Fauci are cel mai mare salariu dintre toți angajații guvernului federal din SUA, mai mult chiar și decât președintele țării.

Cel mai mare expert al SUA în boli infecțioase, care conduce Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), a câștigat 417.608 dolari în 2019, conform unor informații făcute publice în baza unei cereri privind libertatea de informare, potrivit Business Insider, care citează OpenTheBooks.

Această sumă este mai mare cu aproape 18.000 de dolari față de anul precedent.

Conform datelor OpenTheBooks, trei angajați federali americani, inclusiv Fauci, au câștigat salarii mai mari decât președintele Donald Trump în 2019. Toți sunt medici care au lucrat pentru Departamentul Sănătate și Servicii Umane (HHS).

O purtătoare de cuvânt a Institutului Național de Sănătate din SUA a declarat pentru Insider în decembrie că salariul său era de 434.312 de dolari pe an.

În comparație, președintele câștigă 400.000 de dolari pe an, deși el are mai multe alte avantaje financiare, inclusiv posibilitatea de a locui gratuit în Casa Albă, acces la un avion și elicopter, și o asigurare medicală de prim rang.

Fauci va rămâne director al NIAID sub administrația președintelui Joe Biden și va prelua și rolul de ofițer medical principal.

El a condus acest institut din 1984 și a contribuit la combaterea epidemiilor de SIDA, Zika și Ebola. Fauci are zeci de titluri de doctor onorifice și a primit Medalia prezidențială a libertății în timpul crizei SIDA, iar răspunsul său la pandemia de coronavirus l-a propulsat în atenția opiniei publice.

Sursa: Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO