Doua bombardiere americane au patruns neautorizat in spatiul aerian al Chinei

Ultima actualizare: 29-11-2013 06:49
bombardier

 Doua bombardiere americane de tip B-52 au patruns in mod neautorizat in spatiul aerian al Chinei, in Marea Chinei de Est, afirma oficiali americani, citati de Wall Street Journal.

Potrivit unor oficiali americani, cele doua avioane de tip B-52 au zburat deasupra Marii Chinei de Est fara a informa Beijingul, contestand direct decizia Chinei de a extinde zona de securitate aeriana.

Avioanele au survolat noua zona chineza de identificare aeriana, un spatiu instituit recent intr-o regiune disputata intre China, Coreea de Sud si Japonia.

Zborul militar a avut loc marti dimineata (0.00 GMT, 2.00, ora Romaniei).

Zilele trecute, Beijingul a extins Zona de identificare aeriana pentru a include Arhipelagul Diaoyu, administrat de Japonia sub numele Senkaku, dar revendicat de China.

De asemenea, in Zona extinsa de identificare aeriana este inclus si Arhipelagul Ieodu, administrat de Coreea de Sud, dar revendicat de China.

Oficiali din cadrul Pentagonului avertizasera ca Statele Unite vor contesta direct noua zona de securitate aeriana chineza.

Cele doua bombardiere B-52 au decolat de la baza aeriana americana din Insula Guam, nu au avut armament la bord si au parasit spatiul aerian chinez fara incidente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO