Dosarul Schengen. De ce înfrângerea lui Nehammer nu e un motiv de bucurie. Interviu cu istoricul austriac Oliver Jens Schmitt
Voturile au mers aproape direct către FPÖ, partid de extremă dreapta și pro-Rusia, care s-a mobilizat masiv împotriva migrației.
Extrema dreaptă a amestecat în mod deliberat imigrația din UE cu cea din afara Europei. Nimeni nu i-a contrazis – acesta este eșecul conservatorilor și al social-democraților, adică al centrului politic.
L-am întrebat pe profesorul Oliver Jens Schmitt care sunt consecințele votului din Austria, unde partidul cancelarului Nehammer a suferit o cădere destul de dramatică. Asta nu înseamnă însă că trebuie să desfacem șampania la București: imigrația e o problemă mare pentru Austria și o temă jucată în campanie, dar amestecat, fără să se fi făcut referire la muncitorii români.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Pe de altă parte, Rusia are câteva motive să jubileze.
Oliver Jens Schmitt (născut în Elveția) predă istorie sud-est-europeană la Universitatea din Viena. Editura Humanitas i-a publicat volumele „Corneliu Zelea Codreanu. Ascensiunea și decăderea 'Căpitanului'“ și „România în 100 de ani. Bilanţul unui veac de istorie".
Citește interviul pe spotmedia.ro.
Sursa: spotmedia.ro
Etichete: romania, alegeri, austria, Schengen, karl nehammer,
Dată publicare:
30-01-2023 14:26