Donald Trump, „foc și furie”, după apariția unei cărți despre Administrația sa


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 04 Ianuarie 2018 12:56
Categorie: Stiri externe

Donald Trump a luat foc din pricina unei cărţi, plină de dezvăluiri explozive, care pun într-o lumină extrem de proastă Administraţia sa.

Fostului său consilier, Steve Bannon, i-a spus, de pildă, autorului, că întâlnirea dintre fiul lui Trump şi un grup de persoane din Rusia, în timpul campaniei electorale, a constituit o „trădare".

Trump a replicat, furios, că „Bannon şi-a pierdut minţile". În aceeaşi carte se menţionează şi că Trump este obsedat de ideea că ar putea fi otrăvit, că fiica lui, Ivanka, are ambiţii să devină şi ea preşedinte şi că nu se fereşte să facă glume pe seama felului în care arată părul tatălui ei.

Cartea „Fire and fury", scrisă de jurnalistul Michael Wolf, n-a apărut încă în librării şi deja a provocat reacţii incediare .

Într-un interviu acordat autorului, fosta „mână dreaptă" a lui Trump, Steve Bannon, spune că întâlnirea fiului preşedintelui cu un grup de persoane din Rusia, în timpul campaniei electorale, a fost „nepatriotică" şi a constituit o „trădare". La întâlnirea din iunie 2016, ruşii a fi discutat cu Donald Trump Junior despre informaţii compromiţătoare la adresa lui Hillary Clinton.

Donald Trump a răspuns printr-un comunicat neobişnuit de dur. „Steve Bannon nu are nimic de a face cu mine sau cu preşedinţia mea. Când a fost concediat, nu şi-a pierdut doar slujba, şi-a pierdut şi minţile", afirmă el.

Sarah Huckabee Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe: „Cred că adjectivele „furios" şi „dezgustat" descriu cel mai bine o persoană care face asemenea declaraţii scandaloase şi false împotriva preşedintelui, a administraţiei şi a familiei sale."

Josh Lederman, jurnalist AP: „Noul război al lui Trump cu Steve Bannon ar putea să creeze tensiuni cu alegătorii săi. Steve Bannon a reprezentat mulţi votaţi din ţară.”

Dezvăluirile picate nu se opresc aici.

David Smith, jurnalist The Guardian: Chiar şi unii dintre cei mai apropiaţi prieteni şi confidenţi ai lui Trump, oameni ca magnatul Rupert Murdoch este citat spunând despre el că este un „idiot", iar miliardarul Thomas Barrack, prieten vechi de-al lui, îl face „prost"."

Apopiatii lui Trump i-au povestit autorului ca acesta n-a crezut nicio clipă că va câştiga alegerile şi că a fost cel mai şocat de rezultat. În noaptea alegerilor, cea mai tristă a fost soţia lui, Melania, actuala prima doamnă.

„Donald Junior i-a povestit unui prieten ca tatăl lui - sau DJT - cum îi spune el , arată de parcă ar fi văzut o stafie. Melania era toată plânsă şi nu erau lacrimi de bucurie", se spune într-un fragment al cărţii.

Reprezentanţii Melaniei Trump au ţinut să nege relatarea: „Cartea va fi cu siguranţă vândută la raftul de ficţiune", declară ei.

Printre alte dezvăluiri, se remarcă şi cele legate de obsesia lui Trump că ar putea fi otrăvit, motiv pentru care prefera restaurantele fast-food. Iar despre fiica cea mare a lui lui Trump, Ivanka, se spune că ar dori să devină prima femeie preşedinte a Statelor Unite.

VIDEO PROTVPLUS.RO