Donald Trump, în plină pandemie de COVID-19: „Obama a fost un preşedinte incompetent”

×
Codul embed a fost copiat

„Obama a fost un preşedinte incompetent”, a spus, tăios, Donald Trump, după ce fostul şef de la Casă Albă l-a criticat recent pentru felul în care a gestionat criza provocată de pandemie.

În Statele Unite, peste 90.000 de oameni au murit din cauza noului virus.

Situaţia se agravează şi în Brazilia, unde sunt peste 230.000 de persoane infectate şi cel puţin 15.000 de decese.

Cum mulți rezidenți ai New York-ului sperau că la sfârșitul acestei săptămâni vor sta tolăniți pe plajă, anunțul primarului metropolei a căzut că un trăsnet.

Bill de Blasio, primarul orașului New York: „Am mai spus și o voi spune din nou: nu ne deschidem plajele de Ziua Memorială. Nu ne deschidem plajele în viitorul apropiat. Nu este sigur! Nu este cel mai bun lucru de făcut, atâta timp cât încă suntem epicentrul acestei pandemii”.

Citește și
Xi Jinping
China recunoaște că a distrus probe de coronavirus la începutul epidemiei
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de prizonieri, spune o aliată a opozantului. Ea îl acuză pe Putin de crimă

Pe de altă parte, guvernatorul New York-ului a transmis că în acest stat federal bilanțul spitalizărilor continuă să scadă. Dar a crescut numărul de teste făcute populației. Spune că în prezent se fac zilnic 40.000 de teste, în condițiile în care la începutul crizei erau disponibile doar 6.000. În timpul conferinței de presă, oficialul a ținut să arate tuturor cum are loc o astfel de procedură.

Bill de Blasio: „O să vă arăt cât de rapid şi de uşor e să faci un astfel de test şi o să vă demonstrez că nimeni nu ar trebui să fie reticent”.

Donald Trump, atac la Obama

 

 

Scurt și la obiect a fost președintele Donald Trump. După o întâlnire oficială, înainte de a intra în Casă Albă, l-a atacat pe fostul lider american Barack Obama.

Donald Trump, preşedintele SUA: „A fost un preşedinte incompetent. Asta e tot ce pot să spun. Extrem de incompetent. Mulţumesc!”.

Recent, fostul șef de stat a criticat, voalat, modul în care actuală administrație a gestionat criza.

Barack Obama, fost preşedinte al SUA: „Această pandemie a zguduit acest stat de drept şi a dezvăluit unele dintre cele mai adânci probleme ale ţării noastre - de la dezechilibru economic acut şi diferende rasiale în defăşurare la lipsa asigurărilor minime de sănătate pentru oamenii în nevoie. Acest lucru i-a făcut pe mulţi tineri să realizeze că vechile metode de a administra lucrurile nu mai funcţionează”.

Până acum, în câteva state americane, oamenii au protestat față de măsurile de carantină.

În America Latină, pandemia ia proporții uriașe

 

 

Între timp, în America Latină, pandemia începe să ia proporții uriașe. Brazilia a depășit Italia și Spania în privința numărului de infectari, în condițiile în care autoritățile au făcut mult mai puține teste. Zilnic se înregistrează aproximativ 15.000 de cazuri noi. Însă președintele țării sfidează experții în sănătate publică și cere folosirea pe scară largă a unor medicamente netestate. În plus, șeful statului a criticat extrem de dur măsurile ordonate de mulți dintre guvernatorii statali pentru izolare socială strictă și carantină.

Matt Rivers, corespondent CNN: „Cu noile cazuri confirmate în week-end, numărul total de infectări a depăşit 233.000, ceea ce califică Brazilia pe locul al patrulea în lume, după SUA, Rusia şi Marea Britanie. Între timp, continuă şi controversele dintre responsabilii brazilieni care se ocupă de gestionarea crizei. Zilele trecute a demisionat al doilea ministru al Sănătăţîi de la declanşarea pandemiei. În acest timp, preşedintele Jair Bolsonaro insistă pe ideea că cea mai mare ameninţare pentru ţară este criza economică, provocată de măsurile de izolare socială. Însă cifrele vorbesc de la sine, iar numărul de decese şi de îmbolnăviri creşte în Brazilia într-un ritm dramatic. Şi nu se vede luminiţa de la capătul tunelului”.

Articol recomandat de sport.ro
Soția unui fotbalist de top, umilită în Arabia Saudită
Soția unui fotbalist de top, umilită în Arabia Saudită
Citește și...
Reacția Chinei după măsurile luate de Statele Unite împotriva Huawei
Reacția Chinei după măsurile luate de Statele Unite împotriva Huawei

Ministerul Comerţului din China a anunţat duminică că se opune ferm celor mai recente reglementări ale Statelor Unite împotriva Huawei şi că va lua toate măsurile necesare pentru a proteja drepturile şi interesele firmelor chineze, transmite Reuters.

China recunoaște că a distrus probe de coronavirus la începutul epidemiei
China recunoaște că a distrus probe de coronavirus la începutul epidemiei

China a recunoscut că unele laboratoare au fost obligate să distrugă probele de coronavirus recolate la începutul epidemiei, însă respinge acuzațiile SUA că ar fi încercat să ascundă situația reală, scrie Newsweek.

Recomandări
Cazul fetiței de nouă ani care a fost ucisă de mamă. Nereguli grave în modul în care au intervenit DAS și DGASPC Galați
Cazul fetiței de nouă ani care a fost ucisă de mamă. Nereguli grave în modul în care au intervenit DAS și DGASPC Galați

Raportul ANPDCA relevă grave deficienţe în modul în care specialiştii DAS Galaţi şi DGASPC Galaţi au intervenit în cazul fetiţei de nouă ani ucisă de mamă, şi al surorilor ei mai mici, începând din martie 2023.

Fostul prefect de Gorj a fost prins de 4 ori într-o lună conducând fără permis și a fost „pedepsit” cu o vizită la psihiatrie
Fostul prefect de Gorj a fost prins de 4 ori într-o lună conducând fără permis și a fost „pedepsit” cu o vizită la psihiatrie

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, prins pentru a patra oară la volan având permisul retras din motive medicale, a fost audiat, luni seară, la sediul IPJ, fiind, ulterior, internat la o unitate medicală de specialitate.

Ministrul Finanțelor anunță „militarizarea” ANAF. Inspectorii antifraudă vor fi înarmați
Ministrul Finanțelor anunță „militarizarea” ANAF. Inspectorii antifraudă vor fi înarmați

Inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci de la nivel judeţean, iar inspectorii antifraudă vor fi ”militarizaţi”, ei urmând a purta armă, anunță Ministrul Finanțelor.