Donald Trump, chemat la audieri în Camera Reprezentanţilor


Ultimul update: Miercuri 27 Noiembrie 2019 10:36
Data publicarii: Miercuri 27 Noiembrie 2019 10:05
Categorie: Stiri externe
Trump

Comisia juridică din Camera Reprezentanţilor l-a invitat pe Donald Trump sau pe avocaţii acestuia să participe la o audiere pe 4 decembrie, care va marca începerea unei noi faze a anchetei ce vizează destituirea preşedintelui.

"Vă scriu pentru a afla dacă dumneavoastră sau avocaţii dumneavoastră intenţionaţi să asistaţi la audiere sau doriţi să interogaţi martorii", se arată în cererea adresată de democratul Jerry Nadler liderului de la Casa Albă, potrivit AFP, informează Agerpres.

"Dacă intenţionaţi să participaţi la audiere, am aprecia dacă ne-aţi înştiinţa cât mai curând posibil, înainte de 1 decembrie", se arată în scrisoarea adresată preşedintelui de Nadler, care prezidează această comisie însărcinată cu redactarea eventualelor articole de punere sub acuzare a lui Donald Trump.

Nadler a dat asigurări că doreşte să conducă o procedură "echitabilă şi informativă" şi a subliniat că participarea preşedinţilor şi a avocaţilor săi nu ar deriva dintr-un "drept", ci dintr-un "privilegiu" sau "curtoazie" acordate de Donald Trump.

Trump ia în calcul să depună mărturie în Congres

 

Preşedintele Trump, care denunţă în mod sistematic o farsă, a anunţat pe Twitter în urmă cu 8 zile că ia în calcul în mod serios să depună mărturie în Congres, posibil în scris.

Scrisoarea congresmanului Nadler marchează un nou capitol în procedura de destituire ce umbreşte campania de realegere a miliardarului new-yorkez în funcţia de preşedinte al SUA.

Democraţii îi reproşează preşedintelui Donald Trump că a cerut Ucrainei să îl ancheteze pe Joe Biden, unul din potenţialii săi rivali democraţi la scrutinul prezidenţial din 2020.

Ei îl acuză că a abuzat de prerogativele prezidenţiale în scopuri personale, în special prin stoparea acordării unui ajutor militar, pentru a face presiuni asupra Kievului.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

Organizațiile cărora Trump le-a declarat „război”. Vrea să le şteargă de pe faţa Pământului
Unul dintre miniștri lui Donald Trump afirmă că acesta a fost ales de Dumnezeu
Unul dintre miniștri lui Donald Trump afirmă că acesta a fost ales de Dumnezeu
VIDEO PROTVPLUS.RO