Jihadiști condamnați la moarte pentru un atac din 2016. Cum au fost ucise victimele


Ultimul update: Miercuri 27 Noiembrie 2019 10:13
Data publicarii: Miercuri 27 Noiembrie 2019 10:00
Categorie: Stiri externe
judecator

Un tribunal antiterorist din Bangladesh a condamnat la moarte, miercuri, 7 din cei 8 acuzaţi pentru atacul jihadist asupra restaurantului Holey Artisan din Dhaka, în 2016.

A fost un atentat care a şocat ţara asiatică după ce s-a aflat că mare parte din cele 22 de persoane care şi-au pierdut viaţa, din care 17 străini, au fost ucise cu macete, transmite EFE.

Tribunalul Special Antiterorist "a condamnat la moarte şapte inculpaţi şi l-a achitat pe unul, Boro Mizan, ca urmare a faptului că acuzaţia împotriva acestuia nu a putut fi dovedită", a declarat, pentru EFE, Delwar Hossain, reprezentant al apărării pentru patru din cei acuzaţi de apartenenţă la gruparea jihadistă locală Jamaatul Mujahideen Bangladesh (JMB), potrivit Agerpres.

Cei condamnaţi sunt consideraţi autori intelectuali şi logistici ai atentatului, în timp ce cei cinci atacatori care au intrat în restaurant pe 1 iulie 2016 au fost ucişi la faţa locului de forţele de elită, nu înainte ca jihadiştii să tortureze ostaticii mai multe ore şi să omoare pe mulţi dintre aceştia cu macete.

Majoritatea ostaticilor care au fost ucişi erau cetăţeni străini, în special italieni şi japonezi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO