Donald Trump anunță o conferință de presă pe tema „caronavirusului”


Ultimul update: Miercuri 26 Februarie 2020 18:43
Data publicarii: Miercuri 26 Februarie 2020 18:36
Categorie: Stiri externe
donald trump

Preşedintele american Donald Trump, criticat pentru inacţiunea sa în faţa pericolului reprezentat de coronavirus, a convocat pentru miercuri o conferinţă de presă pentru a aborda acest subiect, după ce a acuzat presa că amplifică teama populaţiei.

Principalele posturi de televiziune, precum CNN, „fac tot posibilul să facă în aşa fel încât Caronavirusul (sic!) să pară cât mai rău posibil, panicând inclusiv pieţele”, a postat Trump pe Twitter, scriind greşit cuvântul coronavirus.

În contextul în care investitorii se tem că epidemia cu noul coronavirus va încetini economia, pieţele bursiere europene şi asiatice au intrat pe un trend descendent. Unul dintre principalii consilieri ai Casei Albe, Larry Kudlow, a ieşit marţi pe posturile de televiziune cu mesaje menite să calmeze pieţele, dar fără rezultat.

La conferinţa de presă ce se va desfăşura la ora 23:00 GMT, alături de Trump vor fi prezenţi pentru a răspunde la întrebări şi reprezentanţi ai centrelor de prevenire şi control al bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC).

În SUA, unde au fost confirmate deocamdată 57 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, această problemă tinde să devină tot mai politizată. Membri ai Partidului Democrat l-au acuzat pe preşedintele republican Trump că nu a numit un responsabil capabil să gestioneze această criză sanitară şi că în plus încearcă să scadă bugetul sănătăţii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO