Donald Trump anunţă că nu va participa la ceremonia de învestire a lui Joe Biden

Ultima actualizare: 08-01-2021 18:06
Reacții în urma dezbaterii dintre Donald Trump și Joe Biden. „Greu de privit”
AFP

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri, într-o postare scurtă pe Twitter, că nu va participa la ceremonia de învestire a succesorului său Joe Biden, relatează AFP şi Reuters.

"Tuturor celor care au întrebat, nu voi asista la depunerea jurământului pe 20 ianuarie", a scris el.

Potrivit unei surse citate de Reuters, Trump ar urma să plece la unul dintre resorturile sale din Florida înainte de ceremonia de învestire.

După ce s-a angajat la o tranziţie ordonată de putere, Trump promite să le dea voce susţinătorilor săi

 

Donald Trump a promis vineri ca va continua să le dea voce susţinătorilor săi, la o zi după ce a lansat un video în care îşi lua obligaţia unei tranziţii ordonate de putere după ce Congresul l-a certificat pe Joe Biden ca preşedinte ales în ciuda asaltului manifestanţilor pro-Trump asupra Capitoliului, relatează Reuters.

"Cele 75 de milioane de patrioţi americani care au votat pentru mine, pentru 'America pe primul loc' şi pentru 'Să facem America măreaţă din nou' (sloganurile sale din campania din 2016 - n.r.) vor avea o voce uriaşă mult timp de acum înainte", a scris Trump pe Twitter.

"Nu vor mai fi trataţi sub nicio formă fără respect sau injust", a adăugat el, fără a oferi alte detalii.

După o zi de haos care a zguduit America, preşedintele în exerciţiu Donald Trump, acuzat de preşedintele ales Joe Biden că a subminat democraţia, a lansat joi un apel la "reconciliere", condamnând asaltul "odios" asupra Capitoliului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO