Donald şi Melania Trump, vizită surpriză în Irak. De ce îl critică generalii


Ultimul update: Joi 27 Decembrie 2018 11:08
Data publicarii: Joi 27 Decembrie 2018 07:46
Categorie: Stiri externe

Donald Trump şi prima-doamnă au făcut miercuri seară o vizită fulger în Irak.

Preşedintele american, Donald Trump, a făcut, miercuri, cu ocazia Crăciunului, o vizită neaşteptată trupelor americane staţionate în Irak, în prima sa vizită într-o zonă de conflict după aproape doi ani de la preluarea mandatului şi la câteva zile după anunţul retragerii trupelor SUA din Siria, transmite Reuters.

Avionul prezidenţial Air Force One a aterizat la baza aeriană Al Asad din vestul capitalei Bagdad după un zbor de noapte de la Washington, şeful statului fiind însoţit de Prima Doamnă, Melania Trump, un mic de grup de consilieri şi agenţi ai Secret Service, precum şi de câţiva reporteri. Donald Trump urma să rămână în Irak trei ore.

Donald Trump a primit critici din rândul armatei americane pentru că, de la instalarea la Casa Albă, în ianuarie 2017, nu a efectuat nicio vizită în zone de conflict unde sunt prezente trupe americane şi mai ales după ce, luna trecută, în Franţa, a anulat din cauza ploii o vizită la un cimitir american din timpul Primului Război Mondial.

Preşedintele american a declarat jurnaliştilor care îl însoţesc că nu intenţionează să retragă trupele din Irak şi că această ţară ar putea fi folosită ca bază militară "în cazul în care vom dori să facem ceva în Siria".

La întoarcerea din Irak, preşedintele Statelor Unite va efectua o vizită trupelor americane aflate baza aeriană Rammstein din Germania.

Ce i-a răspuns fetița de 7 ani lui Trump când i-a sugerat că Moș Crăciun nu există. VIDEO
Donald Trump, surprins în timp ce cântă colinde la slujba de Crăciun. VIDEO
Ce i-a spus Erdogan lui Trump la telefon. Grupul pe care turcii vor să-l lichideze
VIDEO PROTVPLUS.RO