Doliu în lumea modei. Celebrul creator francez Emanuel Ungaro s-a stins din viață

Ultima actualizare: 22-12-2019 21:37
Emanuel Ungaro 2
Getty

Creatorul de modă francez de origine italiană Emanuel Ungaro a încetat din viaţă sâmbătă la Paris, la vârsta de 86 de ani, a anunţat duminică familia designerului.

Retras din lumea modei din 2004, Emanuel Ungaro era "slăbit" de doi ani, a menţionat pentru France Presse o sursă familială, potrivit Agerpres.

În pofida retragerii sale, "era mereu prezent în inspiraţie. Este o mare pierdere", a comentat o purtătoare de cuvânt a casei Emanuel Ungaro.

Născut la 13 februarie 1933 la Aix-en-Provence, în sudul Franţei, într-o familie de imigranţi italieni, a învăţat bazele meseriei de la tatăl său, croitor de meserie, iar în 1956 s-a instalat la Paris, lucrând pentru designerul spaniol Cristobal Balenciaga, singurul "maestru" pe care l-a recunoscut.

În 1965 şi-a deschis propria casă de modă, lansând în 1968 o primă linie de pret-a-porter feminin, iar în 1973 o alta destinată bărbaţilor.

În 1980, Ungaro, care s-a autodescris drept un "obsedat senzual", a primit premiul Dé d'or, recompensând cea mai apreciată casă de haute-couture.

A construit, de-a lungul anilor, un imperiu al modei - cuprinzând şi parfumuri, pantofi şi ochelari, preluat în 1996 de familia Ferragamo.

Din 2001, Ungaro a început să se distanţeze de lumea modei, pentru a se retrage în 2004.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO