Doi piloti canadieni, anchetati pentru consum de alcool. La bord se aflau 300 de pasageri

Ultima actualizare: 29-07-2016 07:20
Avion

Doi piloti canadieni sunt anchetati. Acestia voiau sa decoleze dupa ce consumasera bauturi alcoolice.

Zborul A310 cu ruta Scotia-Canada a fost anulat, in urma arestarii celor doi piloti aflati in serviciu. La bordul avionului erau 300 de pasageri, potrivit Daily Mail.

Jean-Francois Perreault, in varsta de 39 de ani si Imran Zafar Syed, in varsta de 37 de ani, au fost arestati cu putin timp inainea decolarii. Acestia doreau sa piloteze aeronava, in ciudata faptului ca cei doi consumasera alcool.

Pilotii au fost pusi sub acuzare potrtivit articolului 93 din ghidul ce vizeaza siguranta cailor ferate si a transporturilor care indica si limitele de alcool si de droguri din domeniul aviatiei.

Sectiunea 93 presupune: “O persoana comite o infractiune daca in timp ce efectueaza o functie in aviatie are in acelasi timp o proportie mai mare de alcool in respiratie, sange sau urina decat limita normala prescrisa”.

Pentru piloti limita de alcool admisa in respiratie este de noua micrograme de alcool in 100 de mililitri.

In plus, cei doi au fost acuzati si de un comportament abuziv si amenintator in fata instantei. Acestia urmeaza sa se prezinte pentru a doua oara la tribunal.

Pilotii au fost suspendati pana la finalizarea anchetei, potrivit purtatorilor de cuvant de la Air Transat.

Pasagerii au fost anuntati ca intarzierea a avut loc din cauza unor probleme tehnice. Compania de zbor si-a cerut oficial scuze si le-a promis oamenilor o recompensa de 500 de lire.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO