Trei morti si 11 raniti langa Paris, dupa o explozie la un bloc: "Ne asteptam sa mai gasim victime sub daramaturi

Dată publicare: 31-08-2014 13:15
Dată actualizare: 03-09-2014 07:07


Tragedia a fost provocata de o explozie, a carei cauza este, se pare, o scurgere de gaze, a declansat o ampla operatiune de salvare.

In urma acestui incident, au murit trei persoane, iar alte 11 au fost ranite. "Ea a decedat in timp ce o scoteam de sub daramaturi", a declarat comandantul pompierilor, Gabriel Plus, facand referire la femeia in varsta. El a subliniat ca aceasta era constienta atunci cand echipele de interventie au stabilit contactul vizual cu ea.

Patru dintre raniti sunt in stare grava, a declarat prefectul din Seine-Saint-Denis, Philippe Gally, in timp ce alte victime s-ar afla in continuare sub daramaturi. Pompierii au scos apoi de sub daramaturi doi adulti aflati in viata, dar cauta in continuare cinci adulti si cinci copii dati disparuti. "Este sfarsitul vacantei, deci este dificil sa stim exact cate persoane se aflau in imobil", a explicat prefectul.

"Este o explozie provocata cel mai probabil de o scurgere de gaze", a afirmat la randul sau ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, care s-a deplasat la locul tragediei. Trebuie totusi sa "ramanem prudenti", nu exista in prezent "nici o certitudine cu privire la originea acestei explozii", a adaugat el.

Prefectul a confirmat ca exista "suspiciuni puternice" privind o scurgere de gaze. "Ne asteptam sa mai gasim victime sub daramaturi", a afirmat un pompier, precizand ca inca mai pot fi descoperite persoane in viata, intr-un termen de 12 pana la 24 de ore de la prabusire.

Prabusirea cladirii s-a produs la periferia estica a Parisului, cu putin inainte de ora 08.00 (09.00, ora Romaniei). Pompierii cautau victime printre daramaturi cu ajutorul cainilor specializati.
 

Tags: paris, bloc, explozie,


VIDEO PROTVPLUS.RO