Doi marinari americani de pe submarine nucleare, morţi din cauze misterioase


Ultimul update: Duminica 22 Octombrie 2017 19:33
Data publicarii: Miercuri 18 Octombrie 2017 20:01
Categorie: Stiri externe
submarinul USS Wyoming

Anchetă în SUA după ce un marinar şi un subofiţer au fost găsiţi morţi în ultimele zile.

Doi marinari americani au murit, posibil în urma unor supradoze de cocaină, în mai puţin de o săptămână, la o bază navală pentru submarine în statul Georgia

Doi marinari americani de la baza navală pentru submarine Kings Bay, în statul Georgia, au murit în ultima săptămână, posibil în urma unei supradoze de cocaină, a anunţat o reprezentantă a Marinei americane (US Navy), relatează CNN.

Subofiţerul de clasa I Brian Jerrell, un marinar repartizat la instalaţia de formare Trident, a fost găsit mort joi, pe 12 octombrie, aparent din cauza unei supradoze, în reşedinţa sa din bază, a precizat comandanta de navă Sarah Self-Kyler.

Patru zile mai târziu, colegul de cameră al lui Jerrell, subofiţerul de clasa a II-a Ty Bell, un marinar repartizat la bordul submarinului dotat cu rachete balistice USS Wyoming, din clasa Ohio, a fost de asemenea găsit mort, aparent de o supradoză, potrivit lui Self-Kyler.

Un reprezentant al Marinei a precizat că este vorba despre supradoze de cocaină, însă a subliniat că un raport toxicologic este în curs.

Departamentul de Poliţiei din Kingsland anchetează incidentul, cu ajutorul Serviciului de Investigaţii Criminale al Marinei Statelor Unite (United States Naval Criminal Investigative Service, NCIS).

”În mod tragic, am pierdut doi marinari, în mai puţin de o săptămână, aparent din cauza unei supradoze”, a declarat Self-Kyler.

”Forţa submarinelor şi comandanţii de la Kings Bay iau aceste evenimente în serios” şi au dispus să se efectueze analize de urnă în toate comandamentele de la Kings Bay, ”în vederea unor eventuale sporiri a diverselor controale la faţa loculuui (de exemplu creşterea frecvenţei analizelor de urină, a inspecţiilor la comandamente în domeniile sănătăţii şi confortului la bordul navelor)”, a adăugat ea.

Comandanţii au primit directive clare în cadrul aplicării unor programe cu privire la droguri, iar toţi comandanţii locali vor aborda problema cu echipajele lor în urma acestor morţi.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO