Doi extremisti islamici, arestati in vreme ce se indreptau spre Bucuresti. Cine sunt de fapt Suleiman si Abu Izzadin

Dată publicare: 29-11-2015 16:22
Dată actualizare: 02-12-2015 07:03


Trevor Brooks - ABu Izzadin - urcat in avion de politia maghiara

Doi musulmani radicali din Marea Britanie au fost arestati in Ungaria, in vreme ce calatoreau spre tara noastra.

Suleiman si Abu Izzadin – care inainte de a se converti la Islam se numeau Trevor Brooks si Simon Keeler - au fost dati in urmarire printr-un mandat european dupa ce au incalcat conditiile impuse de politie, potrivit carora trebuie sa anunte cu trei zile inainte de a iesi din tara. Ei au fost arestati pe 14 noiembrie in Ungaria, in satul Lokshaza de la granita cu Romania, intr-un tren care se indrepta spre Bucuresti.

Brooks si Keeler au fost apoi extradati in Marea Britanie, in urma deciziei magistratilor de la Budapesta iar procurorii spun ca se pregateau pentru o calatorie lunga, date fiind bagajele pe care si le facusera. In aprilie 2008, Brooks – care isi spune Abu Izzadin – si Keeler – cunoscut drept Suleiman - au fost condamnati pentru ca i-au indemnat pe musulmanii din Marea Britanie sa se alature mujahedinilor in lupta impotriva americanilor si englezilor.

Brooks s-a nascut in Marea Britanie, intr-o familie de origine jamaicana, si a trecut la Islam la varsta de 17 ani, impreuna cu unul dintre fratii sai. Keeler este un fost muncitor in constructii si, potrivit express, e primul “musulman alb britanic” condamnat pentru terorism. El le-a declarat anchetatorilor ca voia ca din Romania sa se indrepte spre Turcia, unde s-ar afla sotia si copiii sai.

Sursa: Express


VIDEO PROTVPLUS.RO