Doi bărbați au murit după ce au intrat cu o Tesla într-un copac. Anchetatori: „Nimeni nu conducea mașina”

Dată publicare: 19-04-2021 09:10
Dată actualizare: 19-04-2021 15:31


Doi bărbați din SUA au murit după ce au intrat cu mașina într-un copac. Autoritățile spun că mașina în care se aflau era o Tesla și mergea pe pilot automat, scrie click2houston.

Accidentul s-a produs lângă The Woodlands. Mașina a izbucnit în flăcări după ce a lovit copacul.

Un reprezentant al poliției a declarat pentru KPRC 2 că ancheta a arătat că „nimeni nu conducea” Tesla când s-a produs accidentul. Cele două victime au fost găsite pe scaunul pasagerului din fața și pe bancheta din spate a mașinii.

Adjunctul poliției din districtul Harris a declarat că vehiculul circula cu viteză mare și nu a reușit să se încadreze într-un viraj lovind un copac.

Cumnatul uneia dintre victime a spus că proprietarul mașinii a fost găsit pe bancheta din spate în poziție verticală. Rudele au urmărit mașina arzând timp de patru ore, în timp ce autoritățile încercau să stingă incendiule.

Wall Street Journal a scris că autorităţile încă investighează dacă programul de asistenţă pentru şofer al maşinii era pornit.

Recomandările oficiale ale Tesla menţionează că funcţia de pilot automat de pe maşinile sale reduce sarcinile şoferului, dar ar trebui să fie folosită doar cu un şofer pe deplin atent, care este cu mâinile pe volan şi este pregătit să preia oricând controlul.

Deşi aceste funcţii devin tot mai puternice, ele încă nu transformă maşina într-un vehicul autonom.


VIDEO PROTVPLUS.RO