Presa britanică: Regina Elisabeta a II-a se va muta definitiv la Windsor, pentru a fi aproape de Prințul Philip

Dată publicare: 18-04-2021 20:24
Dată actualizare: 18-04-2021 20:43


regina Elisabeta, funeralii, Printul Philip

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va petrece mai puțin timp la Palatul Buckingham și își va stabili reședința principală la Castelul Windsor, ca să fie mai aproape de Prințul Philip, scrie presa britanică.

Prințul Philip, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, a fost înmormântat sâmbătă după-amiază. Sicriul cu trupul neînsuflețit al ducelui de Edinburgh a fost coborât în cripta familiei regale din capela St.George, de pe domeniul Windsor.

Momentan, la Palatul Buckingham se efectuează lucrări de renovare în valoare de aproape 370 de milioane de lire. Chiar și așa, biroul reginei va rămâne aici. Însă regina va locui în continuare la Castelul Windsor și este puțin probabil să mai stea vreodată la Buckingham, potrivit Daily Express.

Regina Elisabeta a II-a, care va împlini 95 de ani săptămâna următoare, a început să petreacă tot mai mult timp la Windsor în ultimii ani, până la câteva zile pe săptămână. 

Iar de când a început pandemia, a devenit noua sa casă. A rămas la Windsor alături de 20 de angajați, care s-au izolat de familiile lor, pentru a nu o pune în pericol.

În timpul funeraliilor soțului său, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost nevoită să stea singură, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus ce prevăd distanţarea fizică.

În geantă, ar fi avut la ea obiecte speciale din viața petrecută alături de Prințul Philip, printre care și o fotografie cu ei doi, făcută în Malta, transmite Daily Mail. Insula italiană a fost un loc special pentru ei. După ce s-au căsătorit au locuit în Vila Guardamangia, între 1949 și 1951, în timp ce Prințul era ofițer naval.

Ulterior, Regina a descris acea perioadă ca fiind una dintre cele mai frumoase din viața, ei, fiind singura dată când a putut avea o viață „normală”.

Cu doar câteva ore înaintea înmormântării, suverana a dorit să arate lumii o fotografie personală, din 2003, în care ea şi Ducele de Edinburgh stau zâmbind în iarbă, pe un deal din Scoţia, nu departe de Balmoral, reşedinţa de vară tradiţională a familiei. Un moment de seninătate împărtăşită care alină poate suferinţa reginei, la despărţirea de cel care i-a fost soţ şi sprijin neclintit în ultimii 73 de ani.

Sursa: Daily Express


VIDEO PROTVPLUS.RO