Posibila formula pentru Rusia anului 2012: Putin, presedinte, Medvedev, premier

Ultima actualizare: 16-07-2012 17:10

Lovitura de teatru cu final asteptat. Premierul rus, Vladimir Putin, are toate sansele sa redevina presedinte la 4 ani dupa ce a parasit Kremlinul.

Insusi Dimitri Medvedev a pus capat zvonurilor ca ar vrea sa isi pastreze functia si l-a propus pe Putin. In ciuda bucuriei afisate de sustinatori, noua candidatura este vazuta de multi ca anticonstitutionala.

De mai bine de o jumatate de an, Putin si Medvedev au dat semne clare ca fiecare si-ar dori un nou mandat la Kremlin. Daca pentru Medvedev era un lucru firesc, fiind doar la prima candidatura, Putin s-ar afla la a treia, adica la limita Constitutiei.

Pe de alta parte, anuntul vine sa confirme intelegerea dintre ei suspectata de multi inca de la instalarea lui Medvedev in cadrul unei ceremonii de un fast orbitor. In ceea ce-l priveste pe Medvedev, analistii politici cred ca va primi postul de premier, drept consolare.

Actualul premierul rus, Vladimir Putin, a declarat sambata ca este o "mare onoare" pentru el sa fie candidat la alegerile prezidentiale in 2012 si a adaugat ca actualul presedinte, Dmitri Medvedev, ar putea deveni premier.

"Sunt sigur ca Rusia Unita va castiga (alegerile legislative din decembrie) si ca pe baza acestei sustineri populare, Dmitri Anatolevici va putea infiinta o noua echipa, tanara, eficienta si energica, si va putea conduce Guvernul Rusiei", a declarat Putin.

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, l-a propus sambata pe premierul Vladimir Putin drept candidat la prezidentialele din martie 2012, in cadrul congresului partidului de guvernamant Rusia Unite, relateaza AFP.

"Cred ca ar fi bine ca acest congres sa sustina candidatura liderului partidului, Vladimir Putin, la functia de presedinte al tarii", a declarat Medvedev, care i-a succedat lui Putin in 2008, acesta din urma neputandu-se prezenta pentru un al treilea mandat consecutiv.

Premierul rus, Vladimir Putin, a anuntat sambata ca presedintele Dmitri Medvedev va prelua conducerea listei partidului de guvernamant Rusia Unita la alegerile legislative din decembrie, in cadrul unui congres al miscarii, relateaza AFP.

"Propun ca lista (partidului) Rusia Unita la alegerile pentru Duma (Camera inferioara a Parlamentului) din 4 decembrie sa fie condusa de seful statului in exercitiu, Dmitri Anatolevici Medvedev", a declarat premierul rus in fata celor aproximativ 11.000 de sustinatori la Moscova.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO