Aisha Ghaddafi: Tatal meu este bine, poarta arme si lupta pe front in Libia

Ultima actualizare: 31-10-2012 20:52
Muammar Ghaddafi

Aisha Ghaddafi, fiica fostului lider libian, a dat asigurari, vineri seara, ca tatal sau este bine si lupta pe teren, criticand noii lideri, pe care i-a calificat drept tradatori, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune Arrai din Siria.

"Fiti linistiti, marele vostru lider este bine, poarta arme si lupta pe front", a declarat Aisha Ghaddafi pentru postul de televiziune care difuzeaza periodic mesaje ale demnitarilor fostului regim.

"Puteti fi mandri de liderul vostru", a declarat ea, adresandu-se "poporului rezistent" al Libiei, caruia i-a cerut sa se "ridice" impotriva noilor autoritati calificate drept "tradatori".

Aisha Ghaddafi, care s-a refugiat in Algeria cu doi dintre fratii sai si cu mama sa, a calificat "noul guvern" drept o "mascarada", facand aluzie la Consiliul National de Tranzitie.

Ea a criticat responsabilii CNT, citandu-l in special pe Mahmoud Jibril, numarul doi in ierarhia Consiliului, pe Abdelhafiz Ghoga, vicepresedintele CNT si pe Abdelhakim Belhadj, comandantul militar din Tripoli, pe care i-a calificat drept "tradatori care au rupt juramantul de credinta" depus fata de regimul lui Ghaddafi.

Ea a avertizat libienii ca liderii CNT "au tradat regimul si pot face acelasi lucru cu ei".

Pe de alta parte, un important general loial lui Ghaddafi si arestat luni la Sebha, a afirmat ca "Ghidul" libian "se deplasa in secret" in regiunile din sud desertice, potrivit unui lider militar al CNT.

"Generalul Belgacem Al-Abaaj pe care l-am capturat luni ne-a spus ca Muammar Ghaddfi l-a contactat prin telefon in urma cu zece zile si ca acesta se deplasa in secret intre Sebha (la 750 de kilometri sud de Tripoli) si Ghat", a declarat prin telefon pentru AFP Barka Wardougou, liderul "brigazii scutului desertului", dependenta de CNT.

"Mercenarii din Ciad si din Niger il ajuta aratandu-i rutele prin desert", a precizat generalul Al-Abaaj. Sef al serviciilor de informatii al regimului lui Ghaddafi in regiunea Al Khofra, acest general este cautat de fortele noului regim libian pentru mai multe crime la Al Khofra, potrivit lui Wardougou.

"Cred ca Ghaddafi se ascunde in regiunea Sahara intre Libia si Algeria", a apreciat, la randul sau, Wardougou. In plus, Barka Wardougou a anuntat capturarea a zeci de mercenari si soldati loiali colonelului Ghaddafi in sudul libian.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO