Vatican: Barbatul retinut de politia germana dupa ce a deschis focul nu are nicio legatura cu Papa

Ultima actualizare: 01-11-2012 15:02
Papa Benedict al XVI-lea

Incidentul produs sambata dimineata la Erfurt (est) inainte de slujba Papei Benedict al XVI-lea, cand un barbat a tras cu o arma cu aer comprimat fara a provoca raniti, nu are "nimic de-a face cu Papa", a anuntat Vaticanul, citat de AFP.

Incidentul s-a produs cu aproximativ doua ore inaintea slujbei, potrivit jurnalistilor aflati la fata locului.

"Papa nu a fost avertizat" si "nimeni nu a remarcat" aceste focuri de arma trase la 700 de metri de locul slujbei si care ar fi "fapta unui dezechilibrat", potrivit politiei germane, citate de un purtator de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi.

Un barbat suspectat ca a tras, sambata dimineata, cu o arma cu aer comprimat la Erfurt, Germania, fara a rani pe cineva, a fost retinut, potrivit unor surse din cadrul politiei.

Potrivit jurnalistilor aflati la fata locului, incidentul s-a produs cu doua ore inaintea slujbei Papei Benedict al XVI-lea.

Trei focuri de arma au fost trase la aproximativ un kilometru de locul reuniunii din piata catedralei Efurt, potrivit politiei.

Barbatul care a fost retinut este suspectat ca a tras cu un pistol sau o carabina cu aer comprimat, potrivit purtatorului de cuvant al politiei locale, Eckhard Deutschmann.

El a fi fost luat la tinta un agent de securitate, precizeaza postul local de radio MDR.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO