Dezvăluiri scandaloase despre Donald Trump, făcute de fostul lui consilier pe securitate națională

×
Codul embed a fost copiat

Președintele american Donald Trump este din nou în mijlocul unui scandal. Într-o carte care ar urma să apară pe 23 iunie, fostul lui consilier pe probleme de securitate i-a creionat o imagine deloc favorabilă.

John Bolton susţine, printre altele, că Trump i-ar fi cerut președintelui chinez să îl ajute să câștige capital politic, dar și că ar fi interesat doar de câștigarea alegerilor prezidențiale.

Administrația Trump face eforturi serioase pentru a bloca lansarea volumului, despre care liderul de la Casa Albă spune că ar fi plin de minciuni și de secrete de stat.

Una dintre dezvăluirile pe care le face fostul consilier pe probleme de securitate, John Bolton, în cartea sa vizează o întâlnire între Donald Trump si Xi Jinping, la summitul G-20 din iunie anul trecut. Potrivit CNN, care a intrat în posesia volumului, presedintele american i-ar fi cerut liderului de la Beijing să îl sustină în campania electorală pentru al doilea mandat si să importe masiv bunuri agricole din Statele Unite. Iar Trump ar fi promis să renunte la unele taxe pentru importurile din China.

John Bolton, fost consilier pe probleme de securitate națională: „Cred că era atât de concentrat pe recâștigarea alegerilor, încât alte aspecte pe termen lung au fost lăsate baltă. Dacă s-a gândit să facă o poză cu Kim Jong Un în zona demilitarizată din Coreea, accentul s-a pus mai mult pe fotografie și pe reacția presei și mai puțin spre deloc pe efectul pe care l-a avut această întâlnire pentru poziția de negociator a Statelor Unite”.

Citește și
donald trump
Trump, acuzat că a cerut ajutorul Chinei pentru alegerile prezidențiale din 2020

Bolton mai scrie în cartea sa că, înaintea summitului cu Vladimir Putin din Helsinki, Donald Trump i-a întrebat pe consilierii săi dacă Finlanda face parte din Rusia sau dacă este un satelit al Moscovei. Cu altă ocazie, președintele american le-a cerut generalilor săi să vină cu un plan militar pentru a-l înlătura din funcție pe președintele Venezuelei. Și i-ar fi întrebat de ce Statele Unite au trupe în Afganistan și in Irak, dar nu și în Venezuela”.

John Bolton: „Nu cred că e potrivit pentru funcția sa. Nu cred că are competența să-și ducă la bun sfârșit atribuțiile. Nu am observat niciun principiu călăuzitor, în afara de ce e bun pentru realegerea lui Donald Trump”.

Casa Albă a făcut eforturi serioase, dar lipsite de succes până acum, pentru a-l împiedica pe Bolton să-și lanseze cartea. Avocații președintelui au cerut miercuri unei instanțe federale un ordin de restricție temporar. Iar liderul de la Casa Albă a declarat, într-o interventie telefonică la postul Fox News, că Bolton a încălcat legea publicând informatii confidențiale. Consilierul lui Trump pe probleme de comerț a fost mult mai explicit.

Peter Navarro, asistent al președintelui Donald Trump: „E Bolton mincinosul. O face pentru bani. A fost dat afară pentru că nu a ținut cont de ordinea ierarhică, pentru că viziunea lui nu era deloc compatibilă cu a președintelui Donald Trump. Încalcă toate tradițiile publicând o carte în acest moment și o să facă o grămadă de bani”.

John Bolton a fost al treilea consilier pe probleme de securitate natională al lui Trump și a făcut presiuni asupra președintelui să fie mai ferm în privinta negocierilor cu Coreea de Nord. Președintele i-a cerut demisia în septembrie anul trecut, din cauza neîntelegerilor legate de politica externă.

Citește și...
Milioane de americani se tem că vor muri de foame. Trump: ”Avem cea mai grozavă economie din istorie”
Milioane de americani se tem că vor muri de foame. Trump: ”Avem cea mai grozavă economie din istorie”

În acest moment, 21 de milioane de americani sunt șomeri strict din cauza pandemiei. Mulți dintre ei se văd siliți să ceară ajutor ca să nu moară de foame.

Trump, acuzat că a cerut ajutorul Chinei pentru alegerile prezidențiale din 2020
Trump, acuzat că a cerut ajutorul Chinei pentru alegerile prezidențiale din 2020

Președintele american Donald Trump ar fi cerut ajutorul omologului său chinez Xi Jinping pentru a câștiga un nou mandat la Casa Albă în cadrul alegerilor din noiembrie 2020.

Recomandări
"e-Estonia, model pentru viitor". Cum au ajuns elevii estonieni cei mai buni din lume. "Educația e a doua noastră religie"

Educația este foarte importantă pentru estonieni și asta se vede an de an, când elevii din această țară ies mereu pe primele locuri la testele PISA, cele care măsoară nivelul de pregătire și de înțelegere a cunoștințelor.

Peste 2,5 milioane de ucraineni au intrat în România
Peste 2,5 milioane de ucraineni au intrat în România

Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în Tomânia a trecut de 2,5 milioane, conform datelor transmise joi de Poliţia de Frontieră, care precizează că este luată în calcul şi perioada preconflict, începând din 10 februarie.

 

Un eurodeputat german critică România: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”
Un eurodeputat german critică România: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”

Guvernele Uniunii Europene vor vota în decembrie cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.