Dezvăluiri din interiorul Casei Albe: "Trump e un copil de 12 ani, crud și inapt"


Ultimul update: Luni 11 Noiembrie 2019 14:47
Data publicarii: Luni 11 Noiembrie 2019 14:21
Categorie: Stiri externe
donald trump

Un funcţionar de rang înalt - anonim - de la Casa Albă prezintă, într-o carte, un portret îngrijorător al președintelui Donald Trump, pe care îl compară cu un copil de 12 ani "aflat la butoane".

Ziarul The Washington Post, care a putut consulta cartea ”A Warning” (”Un avertisment”), înainte de apariţie, a realizat un rezumat al acestui portret al preşedintelui Statelor Unite.

Autorul îl consideră pe Donald Trump crud, inapt şi un pericol pentru naţiune, susținând că președintele american ”insultă, devine confuz, se irită uşor şi are probleme de sintetizare a informaţiei, iar asta nu se întâmplă din când în când, ci în mod regulat”.

Lucrarea acidă de peste 200 de pagini a autorului, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, prezintă un şef de stat căruia îi plac glumele sexiste şi rasiste, familiar cu vărsarea de sânge şi care face să domnească o atmosferă de lucru apăsătoare în administraţia sa, informează News.ro.

”Acţionează ca un copil de 12 ani într-un turn de control, care apasă pe toate butoanele Guvernului, fără discernământ, indiferent la avioanele care derapează pe pistă şi la zborurile care se îndepărtează disperate de aeroport”, scrie funcţionarul de rang înalt, care se bazează pe observaţiile şi propria experienţă în cadrul administraţiei Trump.

El omite, însă, în mod deliberat, detaliile, pentru a nu fi descoperit.

Tot în mod anonim, el a publicat un editorial în ziarul The New York Times în 2018, intitulat ”Eu fac parte din rezistenţa din interiorul administraţiei Trump”.

El dădea asigurări că a ales să nu demisioneze pentru a-l controla pe preşedinte şi ”cele mai rele înclinaţii ale sale”, adăugând că nici măcar nu era singurul aflat în această situaţie.

În cartea sa, el recunoaşte că s-a înşelat în privinţa acestei ”rezistenţe tăcute”, pentru că Donald Trump este ”cine este”, adică este incapabil să se schimbe.

Anecdotele sale despre caracterul şi remarcile sexiste şi rasiste ale preşedintelui sunt înfiorătoare.

El comentează machiajul, face glume despre greutate şi critică ţinutele vestimentare (...). Foloseşte termeni ca «draga mea» pentru a se adresa unor profesioniste împlinite. Un şef n-ar trebui să se comporta aşa într-un mediu de lucru”, scrie autorul.

În opinia sa, preşedintele american a încercat inclusiv să imite accentul hispanic, într-o reuniune în Biroul Oval, în care a atacat femei imigrante care încercau să traverseze frontiera.

”Ele spun «o, vă rog, ajutaţi-ne! Soţul meu m-a părăsit». Ele nu ştiu nimic. Ele nu fac nimic pentru ţara noastră. Măcar dacă veneau cu un soţ l-am fi pus pe câmp să culeagă porumb”, scrie el.

O purtătoare de cuvânt a Executivului, Stephanie Grisham, a catalogat săptămâna trecută cartea drept ”minciuni” şi ”operă de ficţiune”, catalogându-l pe autorul ei drept ”laş”.

Departamentul Justiţiei a avertizat Editura Hachette şi agenţii autorului că această carte ar putea încălca un acord de confidenţialitate.

Unul dintre agenţi a replicat acuzând administraţia de faptul că încearcă să obţină informaţii despre autorul acestui portret.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO