Dezastrul din Venezuela a dat nastere unei noi profesii: statul la coada. Presedintele Maduro: "Da, sunt nebun ca o capra"

Ultima actualizare: 23-05-2016 07:03

Venezuela se afunda pe zi ce trece in colaps si dezastru umanitar, desi dispune de cele mai mari rezerva de petrol din lume, aproximativ 300 de miliarde de barili.

Tara este in stare de naufragiu economic, din cauza inflatiei cu trei cifre si a penuriei de alimente. Nu e de mirare ca la Caracas a aparut deja o noua profesie: statul la cozi. Oamenii cumpara alimente pe care le vand la suprapret, cum se intampla si la noi pe vremuri.

In Venezuela, lipsurile au luat o asemenea gravitate, incat:

Roberto Leon Parili, presedintele Asociatiei Consumatorilor: "Tot mai multi oameni renunta la slujbele lor si se apuca de stat la cozi. Revanzand marfurile de prima necesitate, pot castiga mai multi bani decat din jobul lor."

In timp ce spitalele au ramas fara medicamente de baza, peisajul urban este transformat radical de cozile nesfarsite.

Barbat: "Printre cei 30 de insi care asteapta aici, cam 20 nu cumpara pentru ei-insisi. Eu am venit la 4 dimineata."

Fara indoiala, sa revinzi marfa cumparata e profitabil. Comercializat cu mai putin de o jumatate de dolar, kilogramul de carne de vita este revandut pe piata neagra cu un pret de 20 de ori mai mare.

Barbat: "Situatia este crunta. Eu am fost la farmacie si n-am putut cumpara nimic. Te trezesti cu noaptea-n cap ca sa stai la coada si cand ajungi, gasesti deja alti 30-40 de oameni deja asezati la rand. Nu mai prinzi nimic."

Totusi, presedintele Maduro are griji mai presante decat sa caute solutii pentru aceasta penurie catastrofala. De pilda, sa-i dea replica fostului presedinte al Uruguayului.

Jose Mujica, fost presedinte socialist din Uruguay: "Maduro e nebun ca o capra."

Nicolas Maduro, presedintele Venezuelei: "Da, sunt nebun ca o capra, nebun din dragoste pentru Venezuela, pentru revolutia lui Bolivar, pentru Chavez."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO