Detalii șocante în anchetă. Elicopterul în care a murit Bryant nu avea voie să zboare

Dată publicare: 31-01-2020 09:53
Dată actualizare: 31-01-2020 10:12


accident

Elicopterul în care și-a găsit sfârșitul Kobe Bryant nu ar fi fost certificat să zboare în condiții de vizibilitate slabă.

Trei surse specializate au declarat că Island Express Helicopters, firma de care aparținea elicopterul în care zbura Kobe, a fost limitată de către Federal Aviation Administration (FAA) să lucreze în conformitate cu regulile vizuale de zbor.

Regulile vizuale de zbor presupun că un pilot poate zbura doar în condiții în care poate vedea pământul, aceștia fiind împiedicați să zboare în condiții de ceață sau de noapte, potrivit Business Insider.

Deși pilotul, Ara Zobayan, era certificat să zboare în condiții nefavorabile, nu ar fi trebuit să efectueze zborul întrucât compania în sine nu avea certificare.

„Unul dintre elicopterele noastre, N72EX, Sikorsky S76, a fost implicat într-un accident, duminică, 26 ianuarie, în zona Calabasas din LA. Suntem profund întristați de această tragedie. Prioritatea noastră este să oferim asistență familiilor pasagerilor și pilotului. Sperăm că veți respecta confidențialitatea lor în acest moment extrem de dificil”, a transmis Island Express Helicopters după accident.

„Lucrăm îndeaproape cu Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) pentru a investiga cauza accidentului”, au adăugat aceștia.

Compania a anunțat joi că va suspenda toate serviciile regulate și charter.

„Șocul accidentului a afectat întregul personal, iar conducerea a decis ca serviciul să fie suspendat pentru moment", a spus compania.

Sursa: Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO