Președintele Tunisiei: Planul de pace al lui Trump este „nedreptatea secolului”

31-01-2020 09:47


Președintele Tunisiei: Planul de pace al lui Trump este „nedreptatea secolului”

Preşedintele tunisian Kais Saied a criticat ferm joi seară planul pentru Orientului Mijlociu prezentat de preşedintele american Donald Trump drept "acordul secolului", numindu-l "nedreptatea secolului", relatează France Presse.

"Este o nedreptate a secolului şi o înaltă trădare", a decretat preşedintele tunisian în primul său interviu de la venirea la putere, difuzat la televiziunea naţională Wataniya, la 99 de zile după ce a preluat funcţia.

"Palestina nu este un domeniu de târguială", a adăugat Saied.

El a arborat steagul palestinian în seara alegerii sale, la 13 octombrie, exprimându-şi de atunci poziţii ferm opuse Israelului.

"Normalizarea cu entitatea sionistă este o crimă", a apreciat el.

Cu o zi înainte, el l-a primit pe ministrul sportului pentru a-i cere socoteală în legătură cu un tenisman franco-israelian care a jucat o competiţie în Tunisia cu o licenţă israeliană.

Donald Trump a propus marţi un plan de pace foarte favorabil Israelului, care i-ar permite în special să anexeze teritoriile ocupate în ciuda dreptului internaţional, notează AFP, care adaugă că liderii palestinieni au refuzat imediat să negocieze pe această bază.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO