Președintele Tunisiei: Planul de pace al lui Trump este „nedreptatea secolului”

Ultima actualizare: 31-01-2020 09:50
Președintele Tunisiei: Planul de pace al lui Trump este „nedreptatea secolului”

Preşedintele tunisian Kais Saied a criticat ferm joi seară planul pentru Orientului Mijlociu prezentat de preşedintele american Donald Trump drept "acordul secolului", numindu-l "nedreptatea secolului", relatează France Presse.

"Este o nedreptate a secolului şi o înaltă trădare", a decretat preşedintele tunisian în primul său interviu de la venirea la putere, difuzat la televiziunea naţională Wataniya, la 99 de zile după ce a preluat funcţia.

"Palestina nu este un domeniu de târguială", a adăugat Saied.

El a arborat steagul palestinian în seara alegerii sale, la 13 octombrie, exprimându-şi de atunci poziţii ferm opuse Israelului.

"Normalizarea cu entitatea sionistă este o crimă", a apreciat el.

Cu o zi înainte, el l-a primit pe ministrul sportului pentru a-i cere socoteală în legătură cu un tenisman franco-israelian care a jucat o competiţie în Tunisia cu o licenţă israeliană.

Donald Trump a propus marţi un plan de pace foarte favorabil Israelului, care i-ar permite în special să anexeze teritoriile ocupate în ciuda dreptului internaţional, notează AFP, care adaugă că liderii palestinieni au refuzat imediat să negocieze pe această bază.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO