Un om de afaceri a plătit 6 milioane de $ pentru ca animalul său să apară la Super Bowl

Dată publicare: 31-01-2020 08:19
Dată actualizare: 31-01-2020 10:19


Un om de afaceri american a plătit nu mai puţin de şase milioane de dolari pentru o reclamă cu ajutorul căreia îi mulţumeşte unui medic veterinar pentru că i-a salvat câinele de la moarte.

Căţelul suferea de cancer, iar reclama este de fapt un apel la donaţii pentru şcoala de medicină veterinară la care a fost tratat blănosul.

Dacă vă întrebaţi de ce este atât de scumpă, este pentru că va fi difuzată în pauza Super Bowl - cel mai aşteptat eveniment sportiv în Statele Unite.

Scout, un Golden Retriever în vârstă de şapte ani, se pregăteşte pentru momentul său de celebritate. Este eroul unei reclame pentru care proprietarul lui, un om de afaceri din Statele Unite, a plătit şase milioane de dolari.

Şi asta pentru că va fi difuzată în pauza finalei campionatului de fotbal american. Totul a început anul trecut, când câinele a fost diagnosticat cu cancer la inimă. Medicul veterinar care l-a consultat iniţial i-a spus stăpânului că animalul nu mai poate fi salvat.

David Macneil, CEO Weathertech: „Stătea acolo, în camera asta mică, într-un colţ. Şi dădea din coadă la mine şi mi-am zis atunci că nu îl eutanasiez. În niciun caz nu fac asta."

Aşa că blănosul a fost dus la Şcoala de Medicină Veterinară a Universităţii din Wisconsin. Acolo a urmat un tratament intens.

David Vail, profesor la școala Veterinary Medicine: „Folosim o terapie agresivă în cazul unui cancer agresiv, ca cel al lui Scout."

David Macneil, CEO Weathertech: „Marele rezultat e că acea tumoră gigantică ce l-a făcut să se prăbuşească şi i-a afectat inima, mulţumită universităţii din Wisconsin, acea tumoră a dispărut. Nu am putea fi pe mâini mai bune."

David Vail: „E curajos, e o plăcere să lucrezi cu el. Scout, aşa cum am mai spus-o, a fost pacientul perfect."

Pentru că i-a salvat câinele, proprietarul a decis să îi mulţumească medicului prin reclama de milioane. Întrebat de ce ar da o asemenea sumă uriaşă, omul de afaceri spune că astfel speră să adune cât mai multe fonduri pentru cercetare pentru Şcoala de Medicină Veterinară.

David Macneil: „Multă lume ştie ce putem face, dar ce putem face ca să aibă un impact mai mare? Sper că va avea un impact pozitiv asupra cancerului la animale, dar şi a oamenilor din întreaga lume."

Finala Super Bowl va avea loc luni, 3 februarie. Iar omul de afaceri a promis că o va urmări alături de câinele său, care a primit o nouă şansă la viaţă.


VIDEO PROTVPLUS.RO