Destinul trist al barbatului care l-a impuscat de doua ori in cap pe Osama bin Laden

11-02-2013 17:20

SEAL 6

Luptatorul Navy SEAL care l-a ucis pe Osama bin Laden a vorbit pentru prima data de la evenimentele din Mai 2011 cand liderul Al-Qaed a fost asasinat in Pakistan.

Barbatul, prezentat sub pseudonimul "The Shooter", a acordat un interviu revistei Esquire si a povestit ca a fost abandonat de Guvernul SUA de cand a decis sa paraseasca armata anul trecut.

De ce s-a hotarat sa vorbeasca abia acum? Pentru ca vrea sa spuna adevarul despre cum se antreneaza soldatii, despre cum a decurs atacul din Pakistan si mai ales despre cum sunt tratati de Guvern soldatii dupa ce se intorc la viata civila.

In ciuda faptului ca l-a ucis pe cel mai cautat terorist al lumii, barbatul nu a primit pensie, asigurare medicala sau protectie pentru el si familia sa.

"Mi-au zis ca pot cel mult sa primesc o slujba ca sofer pe un camion de bere in Milwaukee. Asigurarea medicala pentru mine si familia mea a fost oprita. A fost ca si cum m-ar fi injurat dupa 16 ani de munca".

Din punctul de vedere al oficialilor din Armata, problema pleaca de la faptul ca el s-a retras cu 20 de ani inainte de pensie. Si nici nu a vrut sa ramana in rezerva, ceea ce i-ar fi atras anumite privilegii.

Cat despre atacul propriu-zis asupra lui bin Laden:
"L-am impuscat de 2 ori in cap. Bap! Bap! Al doilea glont l-a lovit chiar in momentul in care se prabusea. Era mort, l-am vazut cum isi da duhul. M-am gandit atunci daca e cel mai bun lucru pe care l-am facut vreodata sau cel mai rau".

"Nu sunt religios, dar am simtit ca am fost pus pe Pamant sa fac ceva anume. Dupa aceasta misiune, am stiut exact ce trebuia sa fac"

Cei de la Esquire spun ca nu l-au platit pentru acest interviu. Il puteti citi aici.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO