Destinațiile turistice din lume în care nu a ajuns coronavirusul. Câte țări au rămas neafectate

Ultima actualizare: 17-03-2020 10:42
Mai sunt doar câteva destinații turistice în lume care nu au fost atinse de coronavirus

Există câteva destinații turistice în lume care au rămas neatinse de coronavirus, iar britanicii își fac deja planuri de vacanță, în pofida crizei mondiale impuse de pandemie. Pe planetă mai sunt azi 34 de țări în care nu s-a raportat Covid-19.

 

Publicația britanică The Sun prezintă o listă a destinațiilor turistice clasice în care nu au fost înca raportate cazuri de coronavirus.

Doar șapte nume se regăsesc pe această listă și nu vorbim aici despre state ca atare, ci teritorii ale unor țări, în mare parte.

Republica Capului Verde, din Africa, Isle of Man (dependență a Coroanei Britanice, situate în Marea Irlandei), Insulele Bermude (teritoriu autonom al Regatului Unic din Oceanul Atlantic), Madeira (arhipeleagul portughez din Oceanul Atlantic) și insulele grecești Corfu, Santorini și Mykonos sunt cele șapte destinații prezentate de The Sun.

Pe listă ar putea fi adăugat și Muntenegru, singura țară din Europa în care nu a ajuns coronavirusul, deasemenea o destinație turistică apreciată.

Publicația britanică atrage totuși atenția că situația se poate schima de la o clipă la alta, iar cei care vor să călătorească în respectivele destinații să se informeze asupra restricțiilor.

De asemenea, The Sun precizează că autoritățile britanice au recomandat cetățenilor să evite călătoriile în aceste state.

Cu toate acestea, turiștilor nu le este interzis să se deplaseze în aceste locuri.

Doar 34 țări din lume nu au coronavirus

90% din rezervările turistice din Italia au fost anulate, în timp ce cele din Thailanda au fost anulate în proporție de 10%.

Interesant este faptul că majoritatea cititorilor The Sunt nu sunt speriați de coronavirus, puțin peste 20% dintre ei spunând că își vor anula vacanțele rezervate.

La această data, din cele 195 de state ale lumii, în doar 34 nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus.

Majoritatea sunt țări africane, dar în care, cel mai probabil, nu s-au făcut nici măcar testări.

Cel mai întins teritoriu în care nu a ajuns Covid-19 este Groenlanda, teritoriu autonom al Danemarcei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO