Despăgubirile primite de o femeie după ce a fost concediată pe motiv că este prea "bătrână"

Ultima actualizare: 22-10-2020 14:18
Despagubiri
Shutterstock

Patronii unui supermarket din statul american Florida vor fi nevoiţi să plătească despăgubiri de 20.000 de dolari unei angajate hispanice, în vârstă de 57 de ani, care a fost concediată pe motiv că este prea "bătrână".

Aceas a fost înlocuită cu o altă femeie mai tânără cu 20 de ani, relatează EFE miercuri.

Suma este rezultatul unui acord după plângerea de discriminare depusă la Comisia pentru Egalitate şi Oportunităţi de Muncă de Angela Guerrero, care a fost concediată de la Jumbo Supermarket în 2017 de supervizorul local, Felipe Peralta, care a numit-o "bătrână".

Angela Guerrero lucra la unul dintre cele două supermarketuri locale Jumbo, ca gestionară la bucătărie, fiind responsabilă, printre altele, de livrările realizate în spaţiile de cafenea şi bucătărie, potrivit ziarului The Miami Herald, citat de Agerpres.

Potrivit plângerii depuse de Guerrero, ea a venit într-o zi la muncă şi a constatat că a fost înlocuită de o altă angajată cu 20 de ani mai tânără ca ea.

Felipe Peralta a chemat-o la el în birou unde i-a spus în faţă că este "bătrână", să renunţe la halat şi să meargă să se odihnească. Dacă vrea să mai muncească atunci o poate face pentru jumătate de salariu, a precizat Peralta.

Compania M1 5100, care deţine Jumbo Supermarkets, a negat că supervizorul i-ar fi spus femeii că "a sosit vremea să se odihnească".

Potrivit lui Guerrero, Peralta i-ar fi atras atenţia că trebuie să dea o şansă celor mai tineri: "Ce mai faci aici, bătrâno? Este timpul să te duci să te odihneşti", se arată în reclamaţia depusă de femeie.

În reclamaţie se arată că în prima scrisoare de concediere, scrisă în engleză şi pe care femeia a refuzat să o semneze, motivul concedierii era slabul său randament. În cea de-a doua scrisoare, scrisă în engleză şi în spaniolă, nu s-a mai făcut nicio referire la munca depusă de ea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO