Descoperirea făcută de o tânără din Austria când a intrat într-un magazin de haine

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Cum ar fi să intraţi într-un magazin şi să vă descoperiţi fotografia pe o bluză care se vinde acolo?

Asta i se întâmplă des unei tinere din Austria. Un producător de haine asiatic i-a furat o poză de pe o reţea de socializare, iar aceasta apare acum ca imprimeu pe obiecte vestimentare comercializate de mai multe magazine.

Ivana Ambrozici habar n-avea că figura ei este celebră, până când cumnata ei i-a văzut poza pe o bluză, într-un butic din Elveţia.

Ivana Ambrozic: "Fotografia i s-a părut familiară şi m-a întrebat dacă eu sunt în ea. Am fost extrem de surprinsă să văd că eram chiar eu pe bluză. N-am ştiut cum să reacţionez, am rămas fără cuvinte."

Ivana a contactat un avocat, care a încercat să afle cum a ajuns poza tinerei imprimeu pe bluzele vândute de mai multe magazine. Acesta crede că fotografia a fost furată probabil de un producător din Asia sau Orientul Mijlociu. Acolo, au loc târguri de unde cumpără haine marile magazine şi aşa au ajuns bluzele cu poza Ivanei pe internet, în Elveţia şi apoi chiar la ea în oraş.

Hubert Niedermayr, avocat: "Când postezi o fotografie pe Facebook, e ca şi cum ai pune-o pe un panou în oraş. Trebuie să fii conştient că informaţia poate fi distribuită, salvată şi postată în altă parte."

Avocatul tinerei va da în judecată un magazin online de haine din Austria care comercializează bluzele. El consideră că tânăra are dreptul la despăgubiri pentru că fotografia ei a fost folosită în scop comercial fără a i se cere acordul. Deocamdată însă, bluzele pot fi în continuare comandate de pe site.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO