Descoperire importanta in Chile. Membrii unei expeditii au gasit epava unui avion prabusit in urma cu jumatate de secol

Dată publicare: 08-02-2015 16:11
Dată actualizare: 11-02-2015 07:01


Avion Chile

Membrii unei expeditii montane din Chile au reusit sa localizeze epava unui avion prabusit in urma cu 50 de ani, care s-a soldat cu 24 de morti.

Acest accident aviatic a fost unul dintre cele mai mari in care au fost implicate echipe de fotbal. Mai exact, la bordul aeronavei se afla echipa Green Cross, din care opt jucatori au murit, potrivit The Mirror.

Printre cele 24 de persoane care se aflau la bord avionului, model Douglas DC-3, se aflau opt membri ai echipei de fotbal Green Cross, dar si trei arbitri. Accidentul a avut loc pe 3 aprilie 1961, fiind unul dintre cele mai importante din istoria statului Chile.

Membrii expeditiei care au localizat epava in Muntii Anzi au spus ca o mare parte a fuzelajului este in continuare intacta, iar in jurul sau se afla mai multe bucati de oase umane.

"Nu vrem ca acest loc sa fie distrus, iar ramasitele umane sa fie luate de aici drept trofee. Trebuie sa tinem minte ca aici au murit oameni si familiile lor merita respect", a spus unul dintre membrii expeditiei, care a refuzat sa dea locul exact in care se afla epava.

 

 

 

Sursa: The Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO