Decizie finala in cazul casei parintesti a lui Hitler. Ce se va intampla cu cladirea, care risca sa devina "loc de pelerinaj"


Ultimul update: Luni 03 Iulie 2017 07:11
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2017 21:51
Categorie: Stiri externe
casa lui Adolf Hitler

Magistratii de la Viena au decis in favoarea confiscarii locuintei in care a crescut Adolf Hitler

 

Curtea Suprema de la Viena a decis vineri dupa-amiaza ca executivul austriac a actionat corect in confiscarea locuintei in care a crescut Adolf Hitler, punand capat unei dispute lungi intre stat si fosta proprietara a locuintei din Branau, transmite The Guardian.

Guvernul a preluat controlul in luna decembrie asupra cladirii darapanate din localitatea Braunau, dupa ce parlamentarii austrieci au trecut o lege a exproprierii redactata special pentru casa parinteasca alui Adolf Hitler.

Decizia vine dupa cativa ani de disputa cu fosta proprietara Gerlinde Pommer, care a dat in chirie cladirea timp de patru decenii ministerului de Interne.

Insa, aceasta a refuzat vehement sa vanda cladirea sau sa desfasoare renovatiile necesare in locuinta din Braunau, o localitate situata la cativa kilometri de granita cu Germania.

Avocatul lui Pommer a acuzat ca masura de expropriere a fost una excesiva si a lansat un apel la Curtea Suprema.

Insa, magistratii supremi au dat dreptate executivului, sustinand ca exproprierea s-a facut prin urmarirea interesului public si pentru a nu transforma cladirea intr-un loc de pelerinaj pentru neonazistii din Austria.

”Exista vulnerabilitatea ca aceasta casa sa devina un loc de pelerinaj pentru ideologia neonazista. Prin urmare este necesar sa ne asiguram ca nu va avea loc niciun abuz criminal”, se arata in motivatia Curtii Supreme.

Judecatorii au notat ca fosta proprietara va primii compensatii financiare pentru cladire, precum si pentru mai multe garaje si locuri de parcat situate in spatele locuintei lui Hitler.

Familia Pommer a detinut pentru aproape un secol cladirea galbena, in care s-a nascut la 20 aprilie 1889 Adolf Hitler.

Desi dictatorul a petrecut doar o scurta perioada de timp in aceasta cladire, neonazistii din intreaga lume sunt interesati sa viziteze Braunau.

Cladirea de 800 de metri patrati a ramas goala in ultimii sase ani, dupa ruperea unui contract de inchiriere intre Pommer si Guvern.

Pana atunci, executivul platea lunar o chirie de 4.800 de euro si folosea cladirea drept un centru pentru persoane cu dizabilitati din Braunau.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO