Cutremur în Indonezia. Un controlor de trafic aerian, erou național. Gestul său a salvat sute de oameni


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 30 Septembrie 2018 14:41
Categorie: Stiri externe
Cutremur, tsunami, Indonezia - 3

Pământul a început să se cutremure, însă un controlor de trafic aerian din Indonezia nu şi-a părăsit postul şi s-a asigurat că un avion de linie a decolat în condiţii de siguranţă.

Pentru curajul său, Anthonius Agun Gunawan, care şi-a pierdut viaţa în urma seismului ce a lovit vineri insula Sulawesi, a devenit erou naţional, relatează duminică AFP.

Indonezianul în vârstă de 21 de ani se afla la locul de muncă în aeroportul Mutiara SIS Al Jufrie din Palu, în partea de vest a Sulawesi, când au început să se facă simţite primele mişcări telurice.

Potrivit oficialilor aeroportului, el a refuzat să-şi părăsească postul atât timp cât un avion aparţinând companiei aeriene indoneziene Batik Air nu se ridicare încă în aer. Colegii săi, care nu erau însărcinaţi cu supravegherea acestei aeronave, au plecat.

''Când s-a produs seismul, el era pe cale să dea aprobarea de decolare unui zbor al Batik Air şi a aşteptat ca avionul să se îndepărteze de turnul de control", a declarat Yohanes Harry Sirait, purtător de cuvânt al AirNav Indonesia, organizaţia pentru supravegherea traficului aerian.

După decolarea zborului 6231, seismul a devenit mai puternic, atingând magnitudinea 7,5.

Acest cutremur şi tsunamiul care i-a urmat au provocat moartea a cel puţin 832 de persoane.

Când clădirea era pe cale să se prăbuşească, Agung a sărit de la etajul al patrulea. În urma căzăturii, şi-a rupt ambele picioare şi a suferit leziuni interne.

El a fost dus la un spital din apropiere, însă a decedat înainte să de a fi transportat cu elicopterul la o unitate sanitară mai bine echipată.

AirNav a indicat în cadrul unui comunicat că rangul lui Agung a fost ridicat postum cu două grade în semn de recunoaştere a devotamentului său extraordinar.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Agerpres

Clipe dramatice în Indonezia. De sub dărâmături se aud plânsete și strigăte de ajutor
Sute de morți și răniți în Indonezia după cutremurul urmat de tsunami
Sute de morți și răniți în Indonezia după cutremurul urmat de tsunami
VIDEO PROTVPLUS.RO