Cutremur de magnitudine 6,2 in estul Japoniei. Autoritatile nu au anuntat victime sau pagube materiale


Ultimul update: Marti 15 Noiembrie 2016 07:02
Data publicarii: Sambata 12 Noiembrie 2016 11:55
Categorie: Stiri externe
Cutremur

Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs sambata in estul Japoniei, fara a se inregistra victime sau pagube materiale, conform unui anunt facut de Institutul american de geofizica (USGS), transmite AFP.

Acest cutremur s-a produs la ora locala 06:42 (vineri 21:42 GMT), la o adancime de 44 de kilometri, in largul coastei de nord-est a insulei nipone Honshu, la aproximativ 350 km distanta de Tokyo. Nu a fost declansata alerta de tsunami.

Japonia, aflata la intersectia a patru placi tectonice, se confrunta anual cu un mare numar de seisme, dintre care unele foarte puternice. Normele de rezistenta aplicate insa in constructii sunt foarte stricte, iar populatia este pregatita pentru a reactiona in cazul unui seism puternic, masuri menite sa reduca pierderile de vieti si pagubele materiale.

Japonia a fost lovita de un seism cu magnitudinea 9, urmat de tsunami, in martie 2011, cutremur soldat cu aproximativ 18.000 de victime si care a provocat o catastrofa la centrala nucleara Fukushima, ducand la necesitatea evacuarii a mii de persoane din cauza contaminarii radioactive.

Sursa: Agerpres

Tags: cutremure, japonia,

VIDEO PROTVPLUS.RO