Cutremur de 6,7 in Papua Noua Guinee . Nu a fost emisa alerta de tsunami

14-10-2011 07:15

Papua Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a produs vineri in largul statului Papua Noua Guinee, dar nu a fost emisa nicio alerta de tsunami, a anuntat institutul american de geofizica USGS.

Cutremurul s-a produs la o adancime de 45 de kilometri si a avut epicentrul la 103 kilometri est de orasul de munte Lae si 326 de kilometri nord de capitala Port Moresby.

Regiunea, unde se afla mai multi vulcani in activitate, este situata pe Cercul de Foc al Pacificului, la jonctiunea mai multor placi tectonice.

Aceasta este una dintre zonele din lume cu cea mai frecventa activitate seismica si vulcanica.

Un tsunami, generat de un cutremur submarin, a provocat moartea a 2.000 de persoane in 1998, in apropiere de Aitape, pe coasta de nord-vest a tarii.

Joi, in Papua Noua Guinee a avut loc si un accident aviatic grav, soldat cu 28 de morti. Patru persoane, intre care un australian si un neozeelandez, au supravietuit accidentului aviatic produs intr-o padure din zona.

Papua Noua Guinee este o tara insulara situata in vestul Oceanului Pacific (in Melanezia), la nord de Australia si la est de Indonezia. Imparte insula Noua Guinee cu provinciile Papua si Papua de Vest ale Indoneziei.

Cutremurul din Papua Noua Guinee vine la numai o zi dupa ce un alt seism cu magnitudinea de 6 s-a produs in largul insulei Bali.

Cutremurul din Bali s-a produs la ora 10.16 (06.16 ora Romaniei), la circa 40 de kilometri in largul coastei de sud a insulei Bali si la o adancime de 61 de kilometri, a anuntat institutul american de geofizica USGS. Centrul de alerta in caz de tsunami, cu sediul in Hawaii, a anuntat ca nu a emis niciun avertisment.

Sursa: CNN

Tags: cutremure,


VIDEO PROTVPLUS.RO