Doua cutremure cu magnitudinea de 5,4 si 5,9 au lovit centrul Italiei in decurs de doua ore. Doua persoane, ranite. VIDEO

26-10-2016 20:43

cutremure

Din nou, centrul Italiei s-a cutremurat. Doua seisme, unul cu magnitudinea de 5,4 si al doilea de 5,9, s-au produs la distanta de doua ore si s-au resimtit pana in centru istoric al Romei, unde oamenii panicati au iesit in strada.

UPDATE 22:30 Protectia civila italiana NU a anuntat morti.


UPDATE 22:30 Al doilea cutremur avand magnitudinea de 5,9 s-a produs la o adancime de 9 kilometri, epicentrul fiind localizat la Ussita, provincia Mecerata. USGS a evaluat seismul initial la 6,3, insa l-a coborat ulterior.

UPDATE 21:00  Potrivit AP, doua persoane au fost ranite in regiunea Marche si mai multe cladiri s-au prabusit. Oamenii au iesit panicati in strada in mai multe orase, inclusiv Roma.

UPDATE 20:30 Seismul cu magnitudinea de 5,4 a fost inregistrat la o adancime de 9 kilometri in Castelsantangelo sul Nera, Macerata. Serviciul de monitorizare geologica al Statelor Unite a estimat initial cutremurul la magnitudinea de 5.6 dar l-a revizuit in jos la 5.4.

Presa italiana semnaleaza ca la Amatrice, zona afectata si in vara de seism, sunt cladiri afectate. Printre cladirile afectate se numara si o biserica din Visso Macerata. Nu au fost raportate deocamdata victime noteaza Reuters.

Cutremurul a avut loc la doar doua luni dupa ce un seism cu magnitudinea de 6,2, urmat de mai multe replici, a distrus sate si a ucis peste 300 de persoane.

Panica s-a instalat in mai multe orase din Italia, inclusiv in Roma, relateaza La Repubblica, care a si publicat imagini surprinse in timpul cutremurului. Potrivit unui seismolog, cutremurul de azi are legatura cu cel din 24 august care ar fi activat o falie noua.

Sursa:


VIDEO PROTVPLUS.RO