Curtea Supremă a SUA a pus capăt „discriminării pozitive” în universităţile americane. Biden a criticat decizia
Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite, cu o majoritate conservatoare, a pus capăt admiterii în funcție de rasă la universitățile din întreaga țară.
Asta după zeci de ani în care discriminarea pozitivă în favoarea afro-americanilor și a hispanicilor devenise o practică.
Instanța a stabilit că politicile de admitere de la Universitatea Harvard și Carolina de Nord au încălcat clauza de protecție egală din Constituția SUA.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La sfârșitul anilor 60, mai multe universităţi americane au introdus criterii rasiale şi etnice la admitere pentru a corecta inegalităţile din trecut.
Numite politici de „discriminare pozitivă", măsurile au fost criticate de conservatori, care au avertizat că ele conduc acum la un „rasism în sens invers".
Decizia a fost salutată de republicani, dar aspru criticată de preşedintele democrat Joe Biden, pentru care instanța „nu e o Curte normală”. O aluzie la faptul că, în mandatul său, Donald Trump a numit pe viață trei judecători conservatori la Curtea Supremă. Analiștii avertizau încă de atunci că aceasta va fi adevărata moștenire a lui Trump.