Cum se simte un atac chimic. Mărturia unei familii siriene care a supraviețuit atacului din 2013


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie 2018 12:53
Categorie: Stiri externe
familie sirieni

O familie de sirieni din Ghouta își amintește momentele de groază trăite în timpul atacului chimic din zonă, în 2013.

Oamenii se află acum într-o tabără de refugiați din Liban și au vorbit cu o echipă BBC despre cum au reușit să supraviețuiască.

”A fost terifiant, nu am mai văzut niciodată așa ceva. Am pierdut 23 de membri din familie, 11 adulți și restul copii”, spune capul familiei.

În 2013, guvernul sirian a atacat Ghouta de Est cu arme chimice, iar sute de oameni au murit.

”Era 21 august 2013, eram acasă și în jur 2:30 noaptea am auzit o explozie uriașă. Am vrut să ne adăpostim, dar apoi am auzit oamenii țipând că e un atac chimic și ar trebui să fugim să ne salvăm. Imediat mi-am luat soția și copiii și am fugit aproximativ 400 de metri. Strada era plină de oameni care încercau să scape. Panică, haos, teroare. Apoi am revenit acasă și când am deschis ușa casei majoritatea erau paralizați la podea, cu spume la gură. Cei care dormeau nu s-au mai trezit”, mai spune bărbatul.

”Ne-am simțit frustrați pentru că viața noastră nu are valoare. Ne-am așteptat să fie un răspuns internațional care să pună capă războiului. Nu am crezut că Assad va scăpa nepedepsit de coaliția internațională. Vrem doar să se termine războiul, să fim eliberați de acest regim fără să mai moară oameni”, a mai spus bărbatul.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO