Cum isi sporesc castigurile crescatorii de oi italieni? Le dau spre adoptie
O sa radeti, dar sunt destui oraseni dispusi sa plateasca 200 de euro pe an, pentru ca exemplarul favorit sa o duca bine. Primesc in schimb branzeturi bio si chiar ciorapi facuti din lana oii adoptate.
Ingrijorati ca le-au scazut vanzarile, fermierii din regiunea Abruzzo s-au gandit ca salvarea sunt tot cei care le cumpara produsele.
"Am vrut sa il implicam pe consumator in viata de la ferma", spun crescatorii de oi.
Asa a aparut programul "Adopta o oaie". "Parintele de la oras'' primeste un certificat, fotografia animalului si, in functie de suma cotizata, branzeturi, lana si carne de miel.
"Avem mai multe optiuni. Cea de 190 de euro include tot ceea ce produce oaia timp de un an, dar avem si optiuni pentru vegetarieni sau oameni care vor sa cheltuie mai putin", spune Elettra Rinaldi, reprezentant al unei cooperative.
E o situatie din care toata lumea castiga, spun fermierii. Mai ales clientii care au garantia ca branzeturile bio provin dintr-o sursa sigura.
In plus, produsele sunt de cea mai buna calitate: ricotta afumata se vinde in cele faimoase restaurante din Manhattan si chiar la favoritul local al lui Barack Obama din Chicago.
Parintii mai "sentimentali" pot sa-si si viziteze oaia favorita. Cu alte cuvinte, incurajeaza si agroturismul in regiune.