Cum funcționează microcipul care detectează Covid-19 în corp înainte să ai simptome

Dată publicare: 17-04-2021 15:59
Dată actualizare: 17-04-2021 16:12


cip

Agenția DARPA a armatei americane a susținut dezvoltarea unui senzor menit să fie injectat sub piele pentru a monitoriza COVID-19, scrie Business Insider.

Potrivit agenției, senzorul monitorizează continuu semnele vitale și poate semnaliza infectarea cu până la două zile înainte de apariția simptomelor.

Când este cuplat cu un receptor purtat în afara corpului, acesta poate declanșa o alertă atunci când ceva nu este în regulă, au spus dezvoltatorii pentru Business Insider.

Deși a fost dezvoltat pentru indentificarea COVID-19, nu este suficient de sofisticat pentru a diferenția această boală de altele.

„Acești senzori fac posibilă detectarea, în „timp real” și pe perioade lungi de timp, a modificărilor chimice ale corpului”, a declarat Jared Adams, șeful proiectului Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), pentru Insider.

Microcipul va provoca cu siguranță îngrijorări, din cauza teoriilor conspirației, însă oficialii au subliniat că cipul implantat în corp nu are scopuri ascunse, precum urmărirea și controlul individului.

De asemenea, oamenii de știință au dezvoltat și un filtru revoluționar care poate elimina virusul din sânge atunci când este atașat unui aparat de dializă. 

Sursa: Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO