Cum au devenit doi deținuți români eroi în Italia. ”Voi propune o decorație pentru ei”

Ultima actualizare: 24-08-2020 20:10
Cum au devenit doi deținuți români eroi în Italia. ”Voi propune o decorație pentru ei”
Getty

Doi deținuți români au devenit eroi în Italia după ce au salvat o adolescentă de la înec, în largul insulei Pianosa. Directorul penitenciarului în care se află aceștia a spus că va propune decorarea lor.

 

Doi deţinuţi români, în vârstă de 37 și 45 de ani, care aveau permisiunea de a lucra în afara penitenciarului, au devenit eroi în Italia după ce au salvat sâmbătă o adolescentă de 13 ani care a fost la un pas să se înece în apele Mării Tireniene din jurul insulei Pianosa, provincia Livorno, scrie Știri Diaspora.

Văzând că fata are nevoie de ajutor, cei doi români au sărit în apă fără să ezite şi au scos-o în siguranță la mal.

Copila se afla în mare, la circa 100 de metri distanță de plaja Cala Giovanna de pe insula Pianosa, când a fost înțepată de o meduză și nu a mai putut înota.

A început să strige după ajutor, iar cei doi deținuți români, care lucrau la un hotel din apropiere, au sărit imediat în mare pentru a o salva.

„Este o demonstrație clară despre modul în care o închisoare reeducativă ca a noastră determină un comportament lăudabil din partea prizonierilor. Evident, sunt satisfăcut de intervenția lor care ne dă speranță pentru viitoarea reintegrare a acestora în societate. Voi propune decorație pentru ei”, a declarat Francesco D’Anselmo, directorul închisorii Porto Azzurro.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO