Cum arată viața în Austria după ce a intrat în vigoare carantina națională

Ultima actualizare: 23-11-2021 19:55

Străzi aproape pustii, magazine închise în prag de Sărbători și faimoasele sale târguri de Crăciun abandonate. Așa arată Austria, după intrarea in vigoare a carantinei naționale.

Este prima țară europeană care a decretat obligativitatea vaccinării pentru întreaga populație și a revenit la restricții draconice.

Asta dupa ce rata de imunizare a stagnat la 66%, iar rata de infectare a crescut dramatic. Austriecii nevaccinați au primit ultimatum pana pe 1 februarie să primească un ser anti-Covid. În primă instanță, autoritățile austriece le vor oferi o programare. Cei care nu se prezintă vor fi amendați cu 3.600 de euro.

Și austriecii care vor refuza să se inoculeze cu doza „booster” vor fi amendați. În cazul lor, penalitățile vor ajunge la 1.500 de euro.

Deocamdată, nu este clar cât de des vor putea fi aplicate aceste amenzi. Vestea încurajatoare este că, de la anunțarea măsurilor, a crescut cu peste 20% numărul celor care s-au prezentat pentru prima doză. În ultimele cinci zile, au fost administrate o jumătate de milion de doze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO