Cum arata cea mai veche rochie din lume: dateaza de 5000 de ani si a fost descoperita intr-un mormant din Egipt

Ultima actualizare: 22-02-2016 07:10
cea mai veche rochie din lume

Un manunchi de testaturi, descoperit intr-un mormant din Egipt, le-a oferit o surpriza arheologilor. Dupa ce au analizat cu carbon radioactiv, acestia au ajuns la concluzia ca inauntru se afla, de fapt, cea mai veche rochie din lume.

In 1977, printre carpele descoperite in urma unor sapaturi arheologice din Egipt, ce au avut loc cu o suta de ani in urma, cercetatorii au gasit o bluza cu decolteu in V, care parea a fi o bucata dintr-o rochie pe care o purtau egiptencele in antichitate.

Acum, dupa o suta de ani de la descoperire, analizele cu carbon radioactiv au indicat faptul ca articolul vestimentar descoperit dateaza de acum 5000 de ani si este cea mai veche rochie din lume.

Conform Daily Mail, specialistii sustin ca rochia este facuta din materiale de la inceputul erei Primei Dinastii si ca aceasa este o descoperire rara.

"Faptul ca aceste tesaturi perisabile au supravietuit atat de mult timp este un fapt exceptional, mai ales ca obiectul gasit este in stare aproape intacta" a psus Alice Stevenson, curator la Muzeul Arheologiei Egiptene.

Arheologii sustin ca obiectul vestimentar a fost purtat in timpul vietii de catre o persoana instarita.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO