Cum acționa banda de hoți români din Marea Britanie. Au spart peste 400 de case. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 02 Octombrie 2019 12:37
Data publicarii: Miercuri 02 Octombrie 2019 12:25
Categorie: Stiri externe
bandă hoți

Camerele de supraveghere dintr-o locuință au surprins momentul unui jaf efectuat de o bandă de români în Marea Britanie, care au furat bunuri în valoare de milioane de lire sterline din sute de case.

Potrivit Daily Mail, membrii grupării sunt Cătălin Zaharia, liderul bandei, soția sa, Florina Spiru, care s-a ocupat de racolarea altor hoți și administrarea obiectelor furate, Constantin Stoian, Marian Molocia și Daniel Stoean.

Aceștia furau bani, bijuterii și ceasuri pe care le aduceau înapoi în România prin zboruri low-budget. Furturile ar fi început în anul 2014, iar de atunci ar fi făcut zeci de drumuri în Marea Britanie, majoritatea iarna, pentru a profita de zilele în care se întunecă repede.

Cei cinci au fost condamnați marți la închisoare, între patru și opt ani, pentru jefuirea a aproape 500 de case din patru cartiere bogate din Midlands.

Citește și: Românca din Anglia care s-a pozat într-un pat cu bani. Banda ei a spart sute de case

Printre probele care au ajutat la prinderea lor se numără urme de pantofi și probe AND găsite la locul jafurilor.

Hoții lucrau în perechi. În momentul în care se însera, spărgeau case în care lumina era închisă și părea că nimeni nu era acasă.

Majoritatea jafurilor au fost effectuate iarna. Aceștia purtau hanorace groase, fulare cu care își acopereau fața și mânuși de construcție. De cele mai multe ori pătrundeau în case prin geamurile de la etajul 1, pentru a evita senzorii de alarme de la parter.

Banda își alegea cu grijă victimele, acestea fiind persoane care aveau sume importante de bani gheață și bijuterii de valoare în casă.

Hoții aveau la ei și kituri de testare a bijuteriilor, pentru a testa puritatea obiectelor de aur la fața locului.

În urma unui jaf, Zaharia a fost văzut în timp ce cobora pe o fereastră pe o sfoară făcută din cearșafuri înnodate, pe care a folosit-o ulterior să coboare un seif.

Detectivii care au percheziționat locuința lui Zaharia și a soției sale din orașul Oldbury au găsit „o veritabilă peșteră a lui Aladdin”, plină de obiecte furate, scrie Daily Mail. O parte dintre acestea erau ascunse în genți, șosete, sertare și chiar un congelator aflat în grădină.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO