Cum a aflat o ziaristă din SUA de la o telespectatoare că are cancer

Ultima actualizare: 27-07-2020 09:57

O ziaristă americană din Florida îi este recunoscătoare unei telespectatoare, pentru sfatul de a-și face un control de rutină la glanda tiroidă. Persoana respectivă a văzut-o la televzior și a observat o umflătură suspectă pe gâtul tinerei reporterițe.

 

Îndemnul s-a dovedit inspirat, întrucât - după investigații - ziaristă a aflat că are cancer de tiroidă.

Victoria Price, prezentatoare: "Ei bine, oricât ar părea de ciudat să vă relatez propria poveste, pentru mine e foarte important s-o spun, nu doar în scop educativ, dar și ca să vă mulțumesc, pentru că eu nu-mi observasem umflătura de pe gât până când mi-a atras atenția o telespectatoare".

De obicei, jurnaliștii sunt cei care aduc noutăți. Se poate întâmpla însă și invers. În iunie, pe redacția postului de televiziune unde lucrează Victoria Price, a fost primit un e-mail cu un mesaj adresat acesteia, pe cât de simplu pe atât de năucitor. "Te rog du-te și controlează-ți tiroida. Și gâtul meu arată la fel și s-a dovedit a fi cancer", suna mesajul.

Jurnalista și-a sunat rapid medicul și după o lună a primit rezultatul biopsiei: cancer de tiroidă, din fericire una dintre formele cu cea mai mare rată de vindecare. În fiecare an, sunt diagnosticați cu această formă de cancer 52 de mii de americani, femeile fiind de trei ori mai expuse riscului. 98% dintre cei bolnavi supraviețuiesc.

Victoria Price, prezentatoare, în dialog cu medic: "- Care sunt semnalele de alarmă? Eu una n-am observat nimic. - Umflătura ori nodulul sunt cele mai comune. Dacă observați o răgușeală nouă care nu dispare, poate și o durere în ceafă care bate către urechi".

Iar mesajul pentru toată lumea este, de fapt, un îndemn: în toiul acestei crize medicale fără precedent, nu vă neglijați problemele de sănătate și controalele de rutină.

Victoria Price, prezentatoare: "Firește, toată lumea mă întreabă dacă am reușit să iau legătura direct cu telespectatoarea care m-a atenționat. I-am scris un mesaj la începutul săptămânii, când am primit diagnosticul, ca să-i mulțumesc din tot sufletul. Mi-a răspuns azi. Sper ca după operație să ne cunoaștem și să ne împrietenim. O să fiu operată luni, când îmi va fi scoasă complet glanda tiroidă. Dacă totul merge bine, mă întorc pe teren peste aproximativ o săptămână”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO