Criza financiara afecteaza pana si bugetul alocat animalelor de companie
Se intampla in Singapore. Cainii sunt ultimele victime ale recesiunii!
Stapanii nu mai pot face fata costurilor ridicate ale intretinerii, asa ca isi abandoneaza animalele in adaposturi intr-un ritm care alarmeaza autoritatile.
Pana de curand, in Singapore, cainele era un indice pentru statutul social al stapanului.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Alimentata de boom-ul economic, de peste un deceniu, dragostea pentru caini a localnicilor a cunoscut si ea cote impresionante.
Intre 1998 si 2008, numarul cainilor de rasa a crescut de la 36.000 la peste 56.000.
In prezent insa recesiunea musca zdravan si din bugetul alocat animalului de companie. Rezultatul este ca adaposturile din Singapore sunt pline pana la refuz cu caini abandonati de stapani.
In ultimul an, numarul exemplarelor de rasa lasate de izbeliste a depasit o mie. Rasele Golden Retriever si Husky Siberian sunt in frunte, pe lista animalelor nedorite
Pe langa lipsa banilor, stapanii invoca si timpul insuficient pentru a se ocupa de animale asa cum s-ar cuveni. Precum si faptul ca , de nevoie, s-au mutat in locuinte mai mici, deloc potrivite pentru animale de mari dimensiuni.
Autoritatile au lansat si o o campanie menita sa-i responsabilizeze pe stapani, autoritatile avertizeaza ca sunt nevoite sa sacrifice cam 80% dintre animale.