Creații excentrice dedicate stilului punk, la Săptămâna Modei de la Paris


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Martie 2018 09:00
Categorie: Stiri externe

La săptămâna modei de la Paris, designerii au făcut o călătorie în timp. Colecţia Vivienne Westwood a fost dedicată stilului punk, care a făcut-o celebră pe creatoarea britanică în anii '70.

Pe de altă parte, Creaţiile Valentino au trimis spectatorii cu gândul la moda din Parisul anilor '50. Iar Givenchi a folosit elemente specifice ţinutelor din anii '80.

Trei dansatori în ţinute provocatoare au deschis prezentarea noii colecţii Vivienne Westwood, care a fost semnată de Andreas Kronthaler, partenerul de viaţă şi în afaceri al acesteia. Designerul şi-a găsit inspiraţie în portul femeilor musulmane, adaptat la stilul citadin modern.

În loc de note de prezentare, invitaţii au primit câte o copie a unei scrisori de dragoste care a fost scrisă de designerul austriac de 65 de ani pentru soţia lui, cu 11 ani mai în vârstă. Cei doi s-au cunoscut în 1988 şi s-au căsătorit în 1993.

Pierpaolo Piccioli a aşezat floarea în centrul colecţiei Valentino prezentate la Paris. Imprimeurile, broderiile, dar şi terminaţiile mânecilor şi forma rochiilor te trimit cu gândul la o grădină veselă.

Designerii casei Givenchy şi-au găsit inspiraţie în modă de la finalul anilor '80, cu "băieţi răi şi femei excentrice". Modelele au purtat haine de blană voluminoase şi elegante, dar şi taioare din lână. Iar taliile subţiri au fost accentuate cu diverse curele late din piele. Cromatica a fost în ton cu ambientul. Au dominat negrul, griurile şi nuanţele de maro.

Săptămâna Modei de la Paris. Creațiile recomandate pentru următorul sezon de casa Lanvin
Genți transportate de drone la Săptămâna Modei de la Milano
Săptămâna Modei de la Milano. Dolce & Gabbana şi-a deschis prezentarea cu un stol de drone
VIDEO PROTVPLUS.RO