Coronavirusul se răspândește într-un ritm alert pe tot globul. OMS este îngrijorată


Ultimul update: Duminica 23 Februarie 2020 15:30
Data publicarii: Duminica 23 Februarie 2020 15:08
Categorie: Stiri externe
coronavirus

Peste 100 de cazuri de infectare cu coronavirus s-au înregistrat până acum în Italia, unde cele mai afectate regiuni sunt Lombardia şi Veneto. Şi alte ţări au semnalat o creştere a numărului persoanelor infectate şi deceselor.

 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de numărul de cazuri care nu au o legătură clară între ele, după ce unii dintre cei infectaţi nu au călătorit în China şi nu au intrat în contact cu cazuri confirmate, relatează News.ro.

În Italia, au murit până acum din cauza coronavirusului două persoane. Autorităţile din zonele afectate au interzis evenimentele publice şi le-au cerut localnicilor să nu îşi părăsească locuinţele. Numeroase meciuri au fost amânate, între care şi patru din Serie A.

În Coreea de Sud, după ce numărul de persoane infectate a crescut din nou, ajungând la 602, şi s-au înregistrat încă două decese, s-a declarat “alertă roşie”. Au murit în total cinci oameni din cauza Covid-19.

Iranul a înregistrat încă trei decese, numărul total de oameni care au murit din cauza coronavirusului fiind 8. Sunt infectate 43 de persoane.

Îm Hong Kong, s-au confirmat până acum 74 de cazuri de infectare şi două decese.

În China, de unde a pornit epidemia, numărul total al persoanelor infectate este 76.936 şi al deceselor este de 2.442. Sâmbătă, în China continentală s-au confirmat 648 de noi cazuri. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO