Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 27 aprilie. Peste 3 milioane de oameni infectați pe glob

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 27 aprilie. Peste 3 milioane de persoane au fost infectate cu coronavirus pe glob, iar peste 209.000 de oameni au murit.

Omenirea a trecut un nou prag psihologic - trei milioane de îmbolnăviri pe întreg globul. Noul virus a ucis aproape 210.000 de oameni. Italia, Spania, și Franța, se pregătesc să anunțe oficial, planuri de revenire la normalitate.

Ceea ce nu se poate spune încă despre Regatul Unit, unde curba infectărilor nu s-a stabilizat. La o lună după diagnosticarea cu COVID-19, premierul Boris Johnson s-a întors la muncă.

 

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 27 aprilie

 

UPDATE 21:00 În Italia - A scăzut numărul celor internaţi la Terapie intensivă sub 2.000

 

Citește și
Virgil Musta
Medicul Virgil Musta: Nu toți pacienții care s-au vindecat de COVID-19 și-au dezvoltat imunitate
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

După 42 de zile, numărul persoanelor internate la Terapie intensivă a scăzut sub 2.000. Alte 333 de decese au fost înregistrate într-o zi, a anunţat Protecţia Civilă , scrie La Repubblica.

În prezent, la Terapie intensivă sunt mai puţin de 2% dintre bolnavi.

Datele noului buletin informativ al Protecţiei Civile anunţă o scădere a numărului de persoane internate.

La Terapie Intensivă se află luni 1.956 de persoane, cu 53 mai puţine faţă de duminică. Încă sunt internate cu simptome 20.353 de persoane, cu 1.019 mai puţine în comparaţie cu ziua precedentă.

În izolare, la domiciliu, se află 83.504 de persoane (cu 782 mai multe faţă de duminică).

În ultimele 24 de ore au murit 333 de persoane (duminică au fost raportate 260 de decese), totalul fiind de 26.977.

Numărul celor vindecaţi este de 66.624, o creştere în 24 de ore de 1.696 (duminică au fost declarate vindecate 1.808 de persoane).

UPDATE 20:50 Mai mult de 125.000 de decese înregistrate în Europa

 

Pandemia de coronavirus a cauzat moartea a mai mult de 125.000 de persoane în Europa, dintre care trei sferturi în Italia, Franţa, Spania şi Regatul Unit, potrivit unui bilanţ al AFP care citează surse oficiale.

Cu un total de 125.669 de morţi pentru 1.387.411 de cazuri confrimate, Europa este cel mai afectat continent de pandemia de Covid-19, care a ucis 207.511 de persoane în toată lumea.

Italia (26.977) şi Spania (23.521) sunt ţările europene cele mai afectate, urmate de Franţa (22.856) şi Regatul Unit (21.092).

UPDATE 15:10 - În Spania se înregistrează o uşoară creştere a numărului de decese în ultimele 24 de ore

 

Spania a înregistrat în ultimele 24 de ore o uşoară creştere a numărului de decese cauzate de COVID-19, cu 331 de morţi anunţaţi luni, faţă de 288, duminică, a informat Ministerul Sănătăţii de la Madrid, citat de EFE, AFP şi Reuters.

Numărul persoanelor vindecate de la începerea crizei sanitare a depăşit 100.000, iar numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire a fost de 1.831 în ultimele 24 de ore.

Numărul total al deceselor din cauza pandemiei de coronavirus în Spania se ridică la 23.521, iar cel al cazurilor confirmate de COVID-19 la 209.465.

Creşterea bilanţului zilnic este frecvent la început de săptămână din cauza unei întârzieri în ceea ce priveşte notificarea cazurilor din partea autorităţilor sanitare, care consideră că au depăşit vârful pandemiei la 2 aprilie, când în 24 de ore au fost înregistrate 950 de decese.

"Evoluţiile se menţin în aceeaşi linie descendentă din ultimele zile", a amintit luni directorul Centrului pentru coordonarea alertelor şi situaţiilor de urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon.

Totodată, Spania a început luni un amplu studiu de seroprevalenţă, la care vor participa între 60.000 şi 90.000 de persoane şi al cărui scop este de a stabili gradul de imunitate dobândit de populaţie.

UPDATE 13:40 - Guvernul britanic va schiţa, zilele următoare, planuri pentru o ridicare a restricţiilor, anunţă Boris Johnson

 

Premierul britanic Boris Johnson a declarat luni că guvernul său va schiţa, în cursul zilelor următoare, planuri pentru o ridicare a restricţiilor impuse din cauza pandamiei de COVID-19, făcând totodată apel la britanici să continue să respecte măsurile de izolare pentru a evita o recrudescenţă, transmit Reuters, dpa şi AFP.

„Aceste decizii vor fi luate cu maximum posibil de transparenţă” şi guvernul se va „baza ca întotdeauna pe ştiinţă, aşa cum a făcut de la bun început”, a asigurat Johnson, în prima alocuţiune susţinută la revenirea sa la lucru, după vindecarea de boala provocată de noul virus.

El le-a mulţumit britanicilor pentru respectarea măsurilor de izolare, menţionând că este conştient de faptul că „virusul aduce zilnic tristeţe şi doliu în casele din toată ţara” şi că „este cea mai mare provocare cu care s-a confruntat Regatul Unit după război”.

UPDATE 13:30 - Ministrul german al economiei cere prudenţă în ridicarea restricţiilor

 

Ministrul german al economiei, Peter Altmaier, a cerut luni landurilor federale să nu ridice prea brusc restricţiile pentru combaterea coronavirusului, pentru a evita extinderea epidemiei, care i-ar putea obliga ulterior să revină asupra deciziilor, transmite Reuters.

Conform sistemului politic descentralizat din Germania, landurile pot implementa sau anula măsuri de distanţare socială. Berlinul contează pe aceste măsuri, iar cancelarul Angela Merkel rezistă presiunilor pentru relaxarea lor în continuare.

„Ca persoană care crede în decizii bazate pe fapte, recomand tuturor să acţioneze cu grijă pentru a nu fi obligaţi până la urmă să revină asupra măsurilor de relaxare”, a avertizat Altmaier la postul de radio Deustchlandfunk.

Conform datelor oficiale anunţate luni, în Germania au fost diagnosticate circa 150.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi un total de 5750 de decese, proporţional mult sub cel din Italia, Spania, Franţa sau Regatul Unit.

UPDATE 11:30 - Ungaria a înregistrat până în prezent 2.583 de cazuri de COVID-19 şi 280 decese

 

Numărul cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Ungaria a ajuns luni la 2.583, dintre care 280 de cazuri fatale, informează MTI.

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, până luni dimineaţa 498 de pacienţi cu COVID-19 s-au vindecat complet, în timp ce 931 (dintre care 52 sunt conectaţi la ventilatoare) încă se află internaţi în spitalele ungare, care îşi sporesc numărul de paturi pentru a fi pregătite pentru o eventuală fază de infectare în masă cu noul coronavirus.

Ungaria încă se află în faza transmiterii comunitare prin contact direct.

În prezent, 9.829 de persoane se află oficial în carantină în Ungaria, unde au fost efectuate până acum 65.625 de teste pentru identificarea eventualei prezenţe a noului coronavirus.

Cele mai numeroase cazuri de COVID-19 se înregistrează în Budapesta (1.286), urmată de judeţele Pesta (352), Fejer (263) şi Gyor-Moson-Sopron (76), iar cele mai puţine în judeţul Bekes (14).

UPDATE 8:00 - Experți: Pandemia a mărit prăpastia dintre bogați și săraci

 

Între timp, viitorul nu se anuntă deloc unul luminos. Experții în economie sunt de părere că pandemia a mărit prăpastia dintre bogați și săraci, iar inegalitătile sociale sunt mai vizibile acum, mai ales în perspectiva unei crize economice fără precedent.

Josh Boak, jurnalist economic Associated Press:Ceea ce a scos la iveală pandemia de coronavirus a fost cât de vulnerabile sunt economiile foarte bogate şi sofisticate, din cauza inegalităţilor. Acolo există o prăpastie între (bogaţi şi, n.r.) oamenii care lucrează în prima linie în magazinele de alimente sau în domeniul medical sau, pur şi simplu, fac curăţenie... şi între câştigurile lor şi ceea ce ar trebui să câştige.”

UPDATE 7:50 - Petrecere spontană pe o stradă din Paris

 

Petrecerea ad-hoc a avut loc sub balconul unui tânăr din Paris, care și-a făcut un obicei din a pune muzică în fiecare sâmbătă cu scopul - spune el - de a-și distra vecinii.

Numărul mare de oameni care au dansat pe stradă, mulți dintre ei fără măsti, nu a fost pe placul polițiștilor, care au intervenit imediat.

Nathan Sebbagh, locatar balcon: „Le-am cerut să respecte distanţa socială şi măsurile de siguranţă sanitară. Câteva secunde mai târziu au apărut o grămadă de maşini de poliţie. Eram în ceaţă, nu ştiam ce să fac, dacă să continui sau să mă opresc. Poliţia mi-a bătut la uşă şi mi-au cerut să opresc muzica. Am făcut-o imediat şi după câteva secunde toată lumea a plecat.”

Franța se află în carantină cel puțin până pe 11 mai, iar guvernul urmează să vină mâine cu un plan pentru ridicarea treptată a restricțiilor.

UPDATE 7:40 - Proteste în Berlin pentru ridicarea restricțiilor

 

Germanii sunt tot mai nemulțumiți de restricții. Drept dovadă, în Berlin, câteva sute de persoane au contestat în stradă măsurile impuse de autorităti. Echipați cu mănusi și măsti, polițiștii au făcut peste o sută de arestări.

De altfel, în weekend, străzile pline și magazinele redeschise nu trădau niciun semn al pandemiei. Era plin peste tot și puțini oameni se protejau. Deși, de luni, purtarea măstilor devine obligatorie în spațiile publice închise din Germania.

UPDATE 7:30 - Copiii din Spania au primit permisiunea să iasă din case

 

În Spania, după șase săptămâni de stat în casă, copiii au ieșit duminicădin nou în aer liber. Au voie să se plimbe doar însotiti de un adult și pe o rază de maximum un kilometru în jurul locuinței.

lberto Terron, copil de 10 ani: „Vreau ca această carantină să se încheie odată, să ne putem întoarce la școală, să fiu din nou cu colegii mei și să putem ieși pur și simplu din casă.”

David Terron, părinte: „A fost dificil, deoarece au avut cursuri online de la 9:00 la 13:00. Eu și soția mea lucrăm de acasă și a fost greu să ne coordonăm, să avem grijă de copii și, totodată, să acordăm atenție clienților, șefului și colegilor.”

UPDATE 7:20 - 450 de persoane dintr-un bloc, testate în Germania

 

Într-un orăsel din vestul Germaniei, autoritătile i-au testat pe toți cei 450 de oameni dintr-un bloc de apartamente, după ce două familii infectate cu noul virus și izolate la domiciliu nu au respectat regulile de carantină.

Benjamin Josephs, purtător de cuvânt din al provinciei Neuss: „Nu ştim exact ce contacte au avut loc acolo şi, din raţiuni de siguranţă, am vrea să detectăm şi să întrerupem lanţul infecţiilor cât mai repede posibil, pentru a împiedica răspândirea virusului în clădire.”

Bolnavii au continuat să se vadă cu vecinii și chiar au părăsit complexul, deși știau că sunt infectați. Așa că polițiștii au blocat cu garduri accesul în ansamblu și au lăsat echipe de pază în zonă pentru a se asigura că locatarii nu pleacă odată ce se încheie testarea.

Klaus Krützen, primar Grevenbroich: „Mulţi oameni au respectat măsurile impuse la începutul carantinei, dar a devenit tot mai evident şi mai vizibil faptul că oamenii s-au relaxat. Asta se aplică la toate grupurile de vârste şi la toate generaţiile, am observat o schimbare în modul de gândire şi cred că e foarte periculos, pentru că nu ne-am văzut încă scăpaţi.”

UPDATE 7:10 - China raportează trei noi cazuri de infectare, dintre care două importate

 

China a raportat trei noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus pentru ziua de duminică, în scădere comparativ cu ziua anterioară când au fost 11 cazuri, fără a se înregistra noi decese, conform informării de luni a autorităţii naţionale din domeniul sănătăţii, informează Reuters.

Dintre noile cazuri, două au fost importate, bilanţ în scădere cu trei faţă de ziua precedentă, a precizat Comisia Naţională de Sănătate în buletinul său informativ zilnic.

Singurul caz de infecţie locală s-a produs în provincia Heilongjiang, situată la frontiera de nord-est a Chinei.

China a raportat, de asemenea, 25 de noi cazuri asimptomatice de contaminare cu noul coronavirus pe 26 aprilie, în scădere comparativ cu cele 30 de cazuri din ziua anterioară.

Bilanţul total al contaminărilor cu COVID-19 a ajuns în prezent la 82.830 de cazuri.

Totodată, la sfârşitul zilei de 26 aprilie, numărul deceselor a fost de 4.633, cifră care ia în calcul un deces produs la Beijing şi necontabilizat în bilanţul anterior.

UPDATE 7:05Premierul britanic ar putea relaxa măsurile restrictive înaintea datei de 7 mai

 

Este de aşteptat ca prim-ministrul britanic Boris Johnson să anunţe planuri de relaxare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19 încă din această săptămână, după ce s-a întors la Downing Street duminică seară, conform informaţiilor apărute în publicaţia Telegraph, transmite Reuters.

Premierul britanic a discutat cu membrii cabinetului său despre posibilitatea "modificării" regimului de carantină în locul eliminării acestuia, pentru a transmite populaţiei mesajul potrivit căruia restricţiile vor rămâne în vigoare chiar dacă locurile de muncă şi şcolile încep să se redeschidă.

UPDATE 7:00 - 1.330 de decese în SUA în ultimele 24 de ore

 

Statele Unite au înregistrat 1.330 de noi decese cauzate de epidemia noului coronavirus în cursul ultimelor 24 de ore, conform bilanţului dat publicităţii duminică seara de Universitatea Johns Hopkins, informează luni AFP.

Bilanţul total al morţilor a ajuns la 54.841.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Statele Unite totalizează în prezent 964.937.

Statele Unite sunt, de departe, ţara cea mai afectată de pandemia COVID-19, atât în ceea ce priveşte numărul îmbolnăvirilor cât şi cel al deceselor.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Coronavirus România, LIVE UPDATE 27 aprilie. 5 noi decese anunțate, bilanțul ajunge la 646 de morți
Coronavirus România, LIVE UPDATE 27 aprilie. 5 noi decese anunțate, bilanțul ajunge la 646 de morți

România a depăşit pragul de 600 de decese în urma epidemiei de coronavirus, ajungându-se la 631 decese. Până acum au fost confirmate 11.339 de cazuri de persoane infectat cu noul virus.

Medicul Virgil Musta: Nu toți pacienții care s-au vindecat de COVID-19 și-au dezvoltat imunitate
Medicul Virgil Musta: Nu toți pacienții care s-au vindecat de COVID-19 și-au dezvoltat imunitate

Nu toți pacienții care s-au vindecat de COVID-19 și-au dezvoltat imunitate în fața acestei boli, susține medicul Virgil Musta.

Avertismentul Canadei legat de un medicament anti-coronavirus. Ce reacții adverse produce
Avertismentul Canadei legat de un medicament anti-coronavirus. Ce reacții adverse produce

Autorităţile sanitare canadiene au avertizat împotriva utilizării medicamentelor antimalarice, clorochină şi hidroxiclorochină, pentru prevenirea infecţiilor cu noul coronavirus sau tratarea acestora.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.